OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Vill du jobba på ett företag som värdesätter hållbarhet och förstår vad hög kvalitet innebär? Då kan detta vara företaget för dig! Grönsakshallen Sorunda, Fällmans Kött och Fiskhallen Sorunda är dotterbolag inom Martin & Serverakoncernen. Vi är Sveriges främsta grossister på frukt & grönt, kött & chark respektive sjömat. Vi vill vara en positiv förändringskraft i samhället och eftersträvar hållbarhet i alla led. Vi söker nu en kvalitetschef med spets inom livsmedelssäkerhet som ser en utmaning i att hjälpa oss att bli ännu bättre, som förstår att ju högre kvalitet vi har i det vi gör och ju mer vi kan bidra till en hållbar utveckling, desto nöjdare kunder får vi.
Bland våra kunder finns de mest kräsna krögare som Sverige kan presentera. Vi tar oss an uppdraget att överträffa kundernas förväntningar vilket ställer höga krav på vår prestation och organisation. Kraven på säkra livsmedel, certifieringar, hållbara produkter och förpackningar blir allt högre. För oss är det en självklarhet att ta ansvar för vår jord och alla varelser vi delar den med. Vi vill att du med ditt engagemang förmedlar denna kunskap till oss andra, förklarar nyttan med olika lagar och motiverar oss att också vilja vara delaktiga i denna viktiga utveckling.
Vi söker dig som ser varuleveransen till kund som viktigast av allt och vi brinner för att ge våra kunder det absolut bästa de är värda. Du ansvarar för att driva och utveckla vårt livsmedelssäkerhets-, kvalitets- och hållbarhetsarbete. Vi är en familjär och flexibel organisation och tillsammans med två medarbetare kommer du att arbeta nära verksamheten. Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar till Vd.
Uppgifter som ingår i ditt arbete är att skapa och uppdatera manualer, ta fram statistik, följa upp livsmedelssäkerhets-, kvalitets- och hållbarhetsmål, genomföra riskbedömningar, bevaka lagändringar och informera om lagar som berör verksamheten. Du genomför också internrevisioner, samordnar externa revisioner och tar fram material till och håller i interna utbildningar inom livsmedelssäkerhet och hållbarhet. Du arbetar även med sociala och miljörelaterade frågor kopplade till produkt och leverantör. Du ansvarar också för att hålla ihop arbetet med att leverera information inom området hållbar utveckling och kvalitet, till vårt moderbolag, myndigheter och certifieringsorgan.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Vi blir glada om du kan börja så snart som möjligt men än viktigare än när du kan börja är att vi hittar rätt person.
Vem är du?
Om du har läst annonsen så här långt så har du förhoppningsvis fått en hyfsad bild av vem vi söker, men lite mer konkret kan nämnas att du:
• har gedigen livsmedelskompetens. Då menar vi inte bara att du klarar av att följa ett recept och göra en måltid, utan du har jobbat med livsmedelssäkerhet, kvalitet och hållbarhet.
• har en relevant högskole- eller universitetsutbildning med inriktning mot livsmedel.
• har erfarenhet av att genomföra interna revisioner och erfarenhet från ledningssystem, ISO 9001, FSSC 22 000 eller motsvarande, samt kunskap om miljömärkningar såsom MSC, ASC eller EKO.
• har god erfarenhet av arbete med livsmedelsproduktion och HACCP-system.
• har erfarenhet från vår bransch. Vi tror att även vi har mer att lära av andra och därför är det en fördel om du jobbat inom grossistledet med livsmedel.
• har erfarenhet av arbete med processförbättringar.
• gillar ordning och reda. Det betyder inte att du är fyrkantig, utan du lyssnar in och fångar verksamhetens behov och ser hur man på ett bra sätt strukturerar för att göra dagen lite bättre.
• har båda fötterna på jorden. Hos oss har många medarbetare till och med händerna i myllan när så krävs, så vi vill att du också är sugen på att hugga i.
• du har ledarerfarenhet och är bra på att engagera och motivera andra. Som de produkter vi levererar vet du att även vi människor behöver näring och solsken för att kunna växa och nå sin fulla potential!
• har goda kunskaper i svenska då en viktig uppgift i jobbet är att skriva rutiner och instruktioner till vårt ledningssystem.
• har goda kunskaper i engelska för att kunna förstå och översätta dokument kopplat till olika certifieringar.
• är en person som inte ger upp, även om det ibland blåser motvind. Du vet att förändringar tar tid och du triggas av att nå de mål vi sätter upp.
Vad kan ni erbjuda mig?
• ett självständigt arbete där du kan påverka utvecklingen för att skapa framtidens hållbara meny för våra kunder.
• en kultur där vi ser olikheter som styrkor och vill låta människors nyttja sina förmågor och nå fulla potential.
• en handlingskraftig, flexibel och jordnära organisation med korta beslutsvägar.
• en del av en större organisations vilket innebär att du kan få stöd och bolla frågor med vårt moderbolags avdelning för Hållbar utveckling och Kvalitet.
• en arbetsplats i moderna lokaler i Västberga. Vi har även verksamhet i Göteborg och Hässleholm, så ibland kommer du att få se andra delar av vårt härliga land.
• ett gäng matnördar till kollegor som älskar att prata om allt ifrån nyöppnade restauranger, vilken citrusfrukt som är den absolut godaste just nu till en nyupptäckt proteinform på marknaden. Då och då kikar även våra kunder in för att provlaga mat i vårt provkök, har du tur får du en chans att smaka på himmelsk god mat.
• kollegor med högt kvalitetsfokus som gör allt för att våra kunder ska få den allra bästa servicen och de bästa produkter som finns att hitta.
• ett arbete i bolag med starka varumärken med mycket stolthet som är ledande inom vårt segment.
• det som du i övrigt kan tänkas behöva som tjänstepension, friskvårdsbidrag, subventionerad massage, frukostmacka, färsk frukt på jobbet, nytt och fräscht gym samt möjlighet att köpa hem våra fantastiska produkter till bra pris.
Klart jag är intresserad!
Kontakta HR-chef Anna Havsbris på 070-311 04 34 om du har frågor.
Ansök senast 2021-02-15.
Välkommen med din ansökan!