OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Vi letar efter en noggrann och strukturerad kvalitetskoordinator med stor ansvarskänsla till vår produktionsanläggning i Albyberg. I din roll kommer du att få arbeta brett med uppgifter kopplade till QEHS (Quality, Environment, Health and Safety) med fokus på livsmedel och kvalitet.
“Du kommer att ha en central roll i att optimera och förbättra vår varuförsörjning. För rätt kandidat så är detta en fantastisk möjlighet att få utveckla vårt kvalitetsarbete tillsammans med våra produktionsmedarbetare och i nära samarbete med fabriksledningen.”, säger Kvalitets- och Laboratoriechef Lotten Nilsson.
Foodmark har tre produktionsenheter i Sverige, dessa är belägna i Albyberg, Klintehamn och Vidsel. Förutom dessa tre anläggningar består varuförsörjningsorganisationen av centrala stödfunktioner inom Logistik, Teknik och QEHS. Kvalitetskoordinatorn tillhör QEHS avdelningen och kommer arbeta i anläggningen i Albyberg.
Din roll
I rollen som kvalitetskoordinator kommer du att arbeta med livsmedel, både ute i fabrik och i laboratoriemiljö för att säkerställa en hög livsmedelssäkerhet och kvalitet på de produkter vi tillverkar. I rollen kommer ditt huvudfokus ligga på förbättringsarbete kopplat mot vår produktion. I det dagliga arbetet kommer du att arbeta tätt tillsammans med produktionsmedarbetare och fabriksledning men även med andra avdelningar inom Foodmark så som produktutveckling och teknik.
Kvalitetsavdelningen på fabriken består av en kvalitets- och laboratoriechef samt två kvalitetskoordinatorer, dessa roller arbetar tätt tillsammans och har arbetsuppgifter som skär in i varandra. Ett exempel är konsumentkontakt där vi hjälps åt inom avdelnigen när ordinare ansvarig för området är på ledighet.
Arbetsuppgifter
Som kvalitetskoordinator kommer du att arbeta med olika typer av arbetsuppgifter kopplat till kvalitetssäkring av livsmedel. I rollen ingår såväl rutinuppgifter som komplexa utredningar och frågeställningar, dessa arbetsuppgifter sker parallellt. En central del av kvalitetsarbetet är de dagliga sensoriska bedömningarna av de produkter som tillverkas.
Du kommer till exempel att arbeta med:
Sensorisk bedömning av produkt och råvara (Observera att detta innefattar provsmakning av produkt eller råvara innehållande b.la. ägg, skaldjur, kött och laktos)
Deltagande i utredning och uppföljning av interna avvikelser
Följa upp och utreda konsumentreklamationer
Aktivt deltagande i fabrikens förbättringsarbete, ofta i projektform
Medlem i fabrikens HACCP-team
Provtagning av vatten och luft i fabriken samt råvaror och färdiga produkter
Genomföra rutinkontroller och verifieringar i produktionen
Bedöma, utvärdera och sammanställa resultat och presentera dessa
Hålla utbildningar för produktionspersonal i livsmedelssäkerhet
Kalibrera och underhålla laboratoriets utrustning för kemiska analyser samt se till att erforderliga reagens och förbrukningsmaterial finns hemma
Vem söker vi?
Som person är du ansvarstagande, strukturerad och van vid att prioritera och driva ditt eget arbete framåt. Du har en hög samarbetsförmåga då rollen kräver att du har regelbunden kontakt med andra i organisationen. Vidare är du noggrann och metodisk i ditt arbete och mån om ett korrekt resultat. Vi ser också att du uppskattar varierande arbetsuppgifter, såväl praktiska arbetsuppgifter där du är med och deltar ute i verksamheten, som uppgifter där tyngden ligger på problemlösning av mer analytisk karaktär.
Vi ser att du har;
En högskole- eller universitetsutbildning inom livsmedelsteknik eller annan relevant utbildning inom kemi/kemiteknik/agronomi
Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift
Det är meriterande om du har:
Erfarenhet av arbete inom tillverkande industri, gärna inom livsmedel eller läkemedel
Kunskaper inom HACCP
Erfarenhet av arbete i SAP
Vad kan vi erbjuda?
En spännande arbetsplats med högt tempo
Ett härligt team med högt i tak och stora ambitioner
Ett självständigt arbete med stort fokus på kvalitet
Möjlighet att få vara med och utveckla produktion och kvalitetsavdelningen framåt
På Foodmark värdesätter vi din personliga utveckling högt och vår ambition är att utveckla våra talanger. Vi tror att vår positiva atmosfär kommer att ta fram det bästa i dig. Du kommer också till ett välkänt företag som är marknadsledande med många möjligheter. Kollektivavtal med Unionen tillämpas.
Ansökan och kontakt
Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde sker så snart som möjligt.
Om du vill ta möjligheten att gå med i vårt team där du får mycket ansvar från start, ansök då till tjänsten senast 15 december 2022. I urvalsprocessen tillämpas tester (problemlösnings- och personlighetstest).
Välkommen att kontakta Lotten Nilsson, Kvalitets och Laboratoriechef, 070-850 20 01 eller Jonna Åkerlund, HR BP, 070-850 20 55 för mer information om tjänsten.
Kontaktpersoner på detta företaget
Underhållschef Jonas Eriksson
0766202110
HR BP Jonna Åkerlund
0708502055