OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Trensums Food AB växer och behöver förstärka organisationen med en Laboratorie-/livsmedelstekniker
Trensums Food AB är ett svenskt företag som grundats av traditioner redan 1948, då vi först öppnade våra dörrar som ett ciderhus. Trensums har genom åren utvecklats till ett kvalificerat livsmedelsföretag med flexibla produktionsmöjligheter, lång erfarenhet och kunnig personal.
Trensums omsätter idag cirka 450 miljoner kronor och har en offensiv tillväxtplan. Vi är cirka 130 medarbetare varav majoriteten arbetar på vårt huvudkontor och i fabriken i Tingsryd. Vi har i dagsläget även produktionsanläggningar i Svängsta, Hedenäset och i Danmark.
Våra kunder är både internationellt och regionalt verksamma livsmedelsföretag som verkar både på industri- foodservice- och retailmarknaden.
Trensums är idag en ledande produktionspartner för bearbetad mat från bär, frukter, sädesslag, tomater och en stor variation av andra råvaror. Sortimentet omfattar allt från bärkoncentrat till juicer, saft, sylt, marmelad, energidryck och smoothies. Vi tillverkar också pastasås, vanlig sås, fonder och salsa.Produkterna kan vara varm- eller kallfyllda, och de kan packas i allt från hinkar, fat, flaskor, burkar, plastkoppar till tetra förpackningar. För mer information: www.trensums.se
Vi söker nu en laboratorie-/livsmedelstekniker till kvalitet och miljöavdelningen som har ett stort engagemang och positivt tänkande.
Din uppgift blir i första hand att arbeta med livsmedelsanalyser och intern support i livsmedelskvalitet. Arbetet är både självständigt och i team, men kräver en kombination av teoretisk kunskap och praktiskt erfarenhet av livsmedelsproducerande verksamhet. Tjänsten innebär att skiftarbete kan förekomma.
Arbetsuppgifter
Ditt arbete består av att utföra mikrobiologiska, kemiska och sensoriska analyser för att säkerställa produktkvalitet och säkerhet. Du kommer utvärdera resultat och ge stöd i vad som sker med råvaror när de utsätts för olika processbehandlingar, förändringar av recept eller process och hur det påverkar kvalitet, konsistens, smak och säkerhet etc. Dessutom kommer du utföra tillfälliga recept, justering av blandningar och omarbetning av produkt. Du är delaktig i riskanalys av råvara, beräkning av avdödningseffekter och konserveringsmetoder samt utvecklar laboratoriet och analysmetoder.
Vem är du?
För att lyckas i rollen krävs en stor portion energi, entusiasm och engagemang. Du är analytisk och har en förmåga att se kundens behov samt tillgodose dessa med problemlösning och nytänkande.
Det är viktigt att du är kvalitetsmedveten och noggrann. Du arbetar effektivt, strukturerat och har en förmåga att planera eget arbete och hålla tempo. Du är flexibel, har god social förmåga och kan samarbeta i team mot uppsatta mål.
Det är viktigt att du på ett pedagogiskt sätt kan kommunicera både i tal och i skrift. Vidare har du god vana av office-paketet och kunskaper i engelska.
Kvalifikationer
Vi tror att du tidigare arbetat inom livsmedelsindustrin med laboratoriearbete av livsmedel, och som livsmedelstekniker eller ingenjör. Du har god kunskap om mat, livsmedelssäkerhet och livsmedelsteknologi och -processer.
Du har högskoleutbildning såsom livsmedelstekniker, - ingenjör eller inom livsmedelskemi och mikrobiologi, livsmedelsvetenskap, biovetenskap, naturvetenskaplig inriktning eller liknande kvalifikationer.
Välkommen med din ansökan!
Vi samarbetar med HR Bolaget i dessa rekryteringar. Vänligen sök tjänsterna på www.hrbolaget.com
Sista ansökningsdag är 10 februari 2014. Då behovet är omgående sker intervjuer löpande, varför vi vill ha din ansökan snarast möjligt. Har du frågor är du välkommen att kontakta Patrik Skoog på telefon 0734-26 68 40
Kontaktpersoner på detta företaget
Patrik Skoog
Jenni Aronsson
Hans Åkesson
Ulrika Olsson