OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Livsmedelsverket är den statliga centrala myndigheten för frågor som gäller livsmedel inklusive dricksvatten.Livsmedelsverket ska i konsumenternas intresse verka för säkra livsmedel av hög kvalitet, redlighet i livsmedelshanteringen och bra matvanor.På Livsmedelsverket i Uppsala arbetar ca 330 personer.Ytterligare ca 200 medarbetare återfinns på slakterierna och gränskontrollerna runt om i vårt land.Livsmedelsverket har som mål att vara en av Sveriges bästa arbetsplatser som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla Se även www.slv.se
Livsmedelsverket söker två laboratorieingenjörer till mikrobiologiska enheten.
Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter blir att huvudsakligen ansvara för tillverkning, kontroll och utveckling av frystorkade blandningar av mikroorganismer till våra externa analyskontrollprogram (kvalifikationsprovningar och referensmaterial).Den ena befattningen gäller främst området dricksvattenmikrobiologi och den andra främst området livsmedelsmikrobiologi.Arbetsuppgifterna är självständiga och omväxlande.Båda befattningarna är vikariat på 1 år med 75 % tjänstgöring.
Kvalifikationer
Vi söker dig som är biomedicinsk analytiker, laboratorieassistent eller motsvarande med erfarenhet av mikrobiologiskt arbete.Erfarenhet av mikrobiologiska rutinanalyser, särskilt inom dricksvatten- respektive livsmedelsområdet samt kvalitetssäkringsarbete är meriterande.
Gemensamt för befattningarna är att du ska ha lätt för att samarbeta, ta egna initiativ, arbeta självständigt och vara noggrann.
Upplysningar
Ansökan
Mikrobiologiska enheten hör till forsknings- och utvecklingsavdelningen och har till uppgift att bidra till det vetenskapliga underlaget för arbetet inom Livsmedelsverket.På enheten görs metodutveckling, undersökningar och riskvärderingar av bakterier, virus och mögelsvampar i mat och dricksvatten.Dessutom fungerar enheten som stöd för Livsmedelsverkets regel- och tillsynsavdelningar samt till externa livsmedelslaboratorier.Enheten består av ca 30 personer.