OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Har du en passion för choklad, kola och sylt?
Är du en student som har ett stort intresse för livsmedelsteknik, livsmedelssäkerhet och kvalitet och gärna vill utvecklas vidare inom detta?
Vill du ha sommarjobbet till nästa sommar säkrat redan nu?
Vi söker nu laboratorietekniker som extrapersonal till vår kvalitetsavdelning!
Vi på Barry Callebaut är mitt uppe i vår resa mot en helt ny typ av kakao- och chokladindustri. I egenskap av världsledande tillverkare av högkvalitativa choklad- och kakaoprodukter har vi stora möjligheter att utforma framtiden för hela vår industri. Vi är ett B2B-företag (business-to-business), vilket innebär att vi arbetar mot företag och vi servar hela livsmedelssektorn med allt från kakaobönor till de allra finaste av chokladprodukter. Vi tror på att göra gott och att återinvestera i de samhällen där vi driver vår verksamhet. Vårt engagemang i hållbarhet är långsiktigt och vårt mål är att skapa en hållbar framtid för och med kakao- och chokladprodukter. Vårt huvudkontor ligger i Zürich och vi har drygt 12.000 anställda som arbetar med stort engagemang i mer än 40 länder över hela världen. Vi är mycket stolta över vilka vi är och vad vi gör. Och naturligtvis håller vi ständig utkik efter duktiga medarbetare som kan ha en positiv inverkan både på vår industri och världen i stort!
ASM Foods i Mjölby är en del av Barry Callebaut koncernen. Vi fokuserar på att utveckla och producera kundanpassade varor för bageri-, konfektyr, mejeri- och glass industrin.
Vi söker dig som studerar och vill jobba deltid vid sidan av dina studier vid behov. Du kommer ersätta avdelningens ordinarie personal vid planerad och oplanerad frånvaro men även vid arbetstoppar.
Som laboratorietekniker kommer du ansvara för att analysera, kontrollera och rapportera objektivt och korrekt enligt befintliga analysmetoder i enlighet med företagets verksamhetssystem.
Du kommer till exempel att analysera och kontrollera råvaror, halvfabrikat och färdigvaror och rapportera i våra verksamhetssystem. Exempel på analyser är viskositet, sensorik, pH och mikrobiologi.
Genom varierande och utmanande uppdrag skaffar du dig värdefull arbetslivserfarenhet.
På kvalitetsavdelningen stöttar vi produktionen med analyser av råvaror, löpande kontroller under tillverkning samt att utföra frisläppningsanalyser, så att våra produkter säkerställs och kan gå ut mot kunder i hela världen.
FORMELLA KRAV
Avslutad gymnasieutbildning, gärna från naturvetenskapligt program. Meriterande om du har arbetserfarenhet från labb eller kemisk industri.
Flytande svenska, samt bekväm med att prata och skriva på engelska
Datorvana och erfarenhet av Officepaketet
Meriterande om du studerar på kandidat/masternivå inom livsmedelsteknik, kemi eller mikrobiologi
PERSONLIG KOMPETENS
Som person ska du vara noggrann, strukturerad och självgående med eget driv. Du är nyfiken, prestigelös och tycker om att hjälpa till där det behövs. Vi ser som självklart att du har ett intresse för kemi.
Bra på att dokumentera och arbetar kontinuerligt med att ge förslag till förbättringar. Det är även viktigt att du har en förmåga, och gillar, att integrera med andra människor.
En ambassadör för Barry Callebauts värderingar: Kundfokus, passion, entreprenörskap, laganda och integritet
ÖVRIG INFORMATION
Placeringsort: Mjölby (nära pendelstationen i Mjölby)
Start: så snart som möjligt.
Vi strävar efter att vara en drogfri arbetsplats. Drogtest är en del av rekryteringsprocessen.
Urval sker löpande, så skicka in din ansökan snarast, dock senast den 7 oktober. Rekryteringen kan stängas innan sista ansökningdatum.
För att säkerställa att dina personuppgifter sparas på ett korrekt och säkert sätt ber vi dig ansöka via vårt rekryteringssystem. Vi hanterar inte ansökningar via e-post eller motsvarande.
Sök tjänsten genom att bifoga ditt CV och svara på några frågor. Du behöver inte skicka med personligt brev. Det första steget i urvalsprocessen blir att spela in en videointervju som du genomför via HireVue när det passar dig bäst.
Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Caroline Tyrberg email: caroline_tyrberg@barry-callebaut.com .Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR Annika Kliman Krajina, email: annika_kliman_krajina@barry-callebaut.com