OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Vill du vara en del av vår forskning inom mat- och måltid? Nu söker vi en självgående laboratorietekniker som gillar att samarbeta.
Är det du?
Avdelningen för mat- och måltidsvetenskap arbetar för visionen att ha en ledande position för framtidens mat och måltider genom attraktiva utbildningar, framgångsrik forskning och aktiv samverkan. Våra utbildningar verkar för ett hållbart samhälle där mat och måltid sätts i ett helhetsperspektiv genom tvärvetenskaplighet, hantverk och kreativitet.
På avdelningen med 15 medarbetare har vi professor, biträdande professor, doktorand, laboratorietekniker, lektorer och adjunkter. Inom avdelningens finns Forskningsmiljön https://www.hkr.se/forskning/forskningsmiljoer/meal---food-and-meals-in-everyday-life/ som arbetar för att vara en kreativ och nydanande forskningsmiljö som bygger på den breda och tvärvetenskapliga kompetens som finns inom arbetsgruppen. Vi samverkar även med andra forskningsmiljöer på Högskolan Kristianstad, universitet och högskolor nationellt och internationellt, samt med företag, forskningsinstitut och organisationer.
Arbetsuppgifter
Som laboratorietekniker är du en del av arbetslaget som utbildar och forskar inom ämnesområdet mat- och måltidsvetenskap. Du bidrar där med din specifika kompetens som laboratorietekniker med kunskap om att utföra sensoriska tester genom användning av relevanta metoder och programvaror inom ramen för både forskning och undervisning. I ditt arbete har du en tät dialog med forskare, lärare och studenter som är involverade i den forskning och undervisning som genomförs i metodköket samt i vårt kvalitets- och sensoriklaboratorium.
Din roll i forskningen blir att tillsammans med forskare planera upplägg för laboratorieförsök/sensoriska tester av olika livsmedel. Det kan vara allt från insekter till spannmål, kött, frukt och bär, kaffe, mjölk eller fermenterade drycker. Du genomför tester med våra olika sensoriska paneler. Det innebär förberedelser av de livsmedel som ska testas samt att kalla in och förbereda de personer som ingår i den sensoriska panelen. När tester är genomförda ska du utvärdera, sammanställa och statistiskt beräkna resultaten. Forskarna du samarbetar med använder sen resultaten och bearbetar dem vidare för publikation i vetenskapliga artiklar.
I arbetsuppgifterna ingår det ett dagligt ansvar för lokaler, instrument och utrustning i laboratorium samt vårt metodkök som används mycket i undervisning. Du kommer att ha ansvar för alla kemikalier och hantera detta i KLARA-systemet enligt föreskrifter från Arbetsmiljöverket. I rollen ingår att du är förtrogen med de tester, metoder och programvaror som används i forskning och undervisning. Du ansvarar vidare för uppdatering av gällande föreskrifter inom livsmedelshygien (egenkontroll med tillämpning av HACCP). Vidare ingår inköp av råvaror/livsmedel och annat material, fortlöpande kvalitetskontroll av varor och allmänt underhåll av kökslokaler och utrustning. Självklart är du precis som övriga medarbetare delaktig i utvecklingen av verksamheten.
Arbetstiden är i huvudsak förlagd till dagtid, men kan behöva anpassas till de tillfällen de olika sensoriska panelerna är tillgängliga. Detta innebär att vissa veckor kan en del av arbetet behöva utföras sena eftermiddagar och tidiga kvällar.
Behörighet och kvalifikationer
Vi söker dig med kandidatexamen på högskolenivå inom livsmedel och/eller mat- och måltidsvetenskap. Har du dessutom utbildning i sensorik är det meriterande. Du har erfarenhet av laboratoriearbete och livsmedelstekniska processer. Har du dessutom arbetat med Eye Question, programvara för statistik exempelvis R, SPSS eller SAS är det meriterande. Självklart har du datorvana och kan hantera Officepaketet. Du kan kommunicera på svenska och engelska, både muntligt och skriftligt.
Du samarbetar bra med andra på ett lyhört och smidigt sätt. I arbetet är du flexibel och din kommunikation anpassar du efter mottagaren. En förutsättning är att du tar initiativ, är självgående och tar ansvar för din uppgift. Du har numerisk analytisk förmåga och kan strukturera ditt arbete.
Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 80 %. Vi tillämpar vanligtvis provanställning. Placering är i Kristianstad på Näsby med goda bussförbindelser och parkeringsmöjligheter.
Ansökan
Välkommen med din ansökan tillsammans med CV och personligt brev. Betyg och intyg som styrker det du har uppgivit i ansökan tar du med dig vid en eventuell intervju.
Sista ansökningsdag är 2021-04-11.
Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.
Arbetsplats Högskolan Kristianstad
Högskolan Kristianstad är Sveriges mest sökta högskola med några av landets mest attraktiva utbildningar. En liten men samtidigt stor högskola samlad på ett vackert campus. Vi är stolta över våra 500 anställda och 14 000 studenter med den mångfald de representerar. Närhet, öppenhet, jämställdhet och respekt är våra ledord och genomsyrar alla våra 50 program och 270 fristående kurser. Med ett stort utbud på distans är vi långt fram i utvecklingen av distanspedagogik. Forskningen som bedrivs hos oss är driven av samhällsutmaningar, praktiknära och integrerad med våra undervisningsområden. Som arbetsgivare vill vi vara en attraktiv arbetsplats där alla kan göra skillnad. Högskolan Kristianstad eftersträvar en jämn könsfördelning och mångfald.
Till annonsförsäljare och rekryteringsföretag: Vi undanber oss vänligen direktkontakt med rekryteringsföretag och försäljare av ytterligare jobbannonser.
Kontaktpersoner på detta företaget
Anders Håkansson, Saco/Sulf
044-20 30 58
Odd Skyllberg, OFR/S, Lärarförbundet
044-13 48 88
Marie Lindblom, OFR/S, ST
044-20 32 02
Thomas Achen, förvaltningschef
044-20 30 11
Carina Andersson, personalstrateg
044-20 30 28
Torben Olsson, avdelningschef och affärsutvecklare
044-20 80 07
Matts Behrens, IT-chef
044-20 30 61
Anders Håkansson, Saco-S
044-20 30 58
Ingvar Holm, avdelningschef
044-20 34 01
Annica Göth, chef Avdelningen för studentservice
044-20 85 02