OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Har du laborativ erfarenhet och har jobbat med realtids-PCR? Vill du bidra till att Sverige har säkra livsmedel? Då finns en fin möjlighet hos oss.
Biologiavdelningen
Vi är ett nationellt kompetenscentrum för livsmedels- och dricksvattenmikrobiologi, GMO, allergener och artidentifiering. Avdelningen arbetar främst med stöd till riskvärdering, metodutveckling/analys, laboratoriestöd, metodstandardisering och analysstöd vid mikrobiologiska utbrott och allergireaktioner. Vi kan erbjuda ett omväxlande och spännande arbete i helt nya lokaler i Uppsala Science Park med möjligheten att få bidra till Livsmedelsverkets arbete för säker mat och säkert dricksvatten.
Dina arbetsuppgifter
Du kommer att tillhöra team molekylärbiologi och bland annat arbeta laborativt i ett projekt finansierat av EU. Projektet ska undersöka virus och andra mikroorganismers förekomst från utsläppskälla till havsodlad mat, såsom musslor. Här ingår utveckling av metodik och analys av större provtagningsserier. Förhoppningen är att projektet ska bidra till en bättre förståelse för hur våra vattensystem ska hanteras i relation till pågående klimatförändringar.
Du kommer också att ha viktiga arbetsuppgifter inom Europeiska Unionens Referenslaboratorium för Livsmedelsburna Virus som leds av team molekylärbiologi. Du kommer framförallt att arbeta med realtids-PCR och extraktion av nukleinsyra från olika matriser inklusive vatten.
Arbetet passar dig som både trivs med att arbeta självständigt och vill utvecklas tillsammans med ett team. Livsmedelsverket är ett ackrediterat laboratorium, vilket ställer höga krav på att ditt arbete håller god kvalitet och utförs enligt givna riktlinjer och rutiner.
Din profil
Vi söker dig som har laborativ yrkeserfarenhet med en akademisk examen inom molekylärbiologi eller angränsande område, alternativt som biomedicinsk analytiker. Tidigare erfarenhet av arbete med realtids-PCR är ett krav. Har du erfarenhet av mikrobiologiska odlingsmetoder, arbete med virus och RNA, samt metodutveckling är det meriterande. Det är önskvärt att du har erfarenhet av arbete i ackrediterad verksamhet. Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav
Som person har du har en god förmåga att planera dina arbetsuppgifter. För att vara framgångsrik i rollen krävs att du är noggrann i ditt arbete och har ett strukturerat och metodiskt arbetssätt. Det är viktigt att du trivs med att samarbeta med andra och att du bidrar till teamets öppna arbetsklimat och laganda. Vi vill att du delar med sig av dina kunskaper och din kompetens till andra då vi värderar lärande i arbetet högt. Du har lätt för att anpassa dig till förändrade omständigheter och kan kombinera prioriteringen av både planerade och oplanerade arbetsuppgifter på ett lösningsinriktat sätt.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Kontakt: Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Martin Sandberg. Representant för Saco-S är Jonas Ilbäck och för ST Anders Staffas. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.
Sista ansökningsdag: 2022-04-10. Ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb, märk ansökan med diarienummer.
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning tom 2022-12-31, med möjlighet till förlängning.
Omfattning: Heltid
Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse
Område/avdelning: Undersökning och vetenskapligt stöd/Biologiavdelningen
Diarienummer: 2022/01499
Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid eventuell intervju. Vi kommer även att efterfråga referenser.
Välkommen med din ansökan!
Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Livsmedelsverket arbetar för säker mat och bra dricksvatten, bra matvanor och att ingen ska bli lurad om vad maten innehåller. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd, kontroll och krisberedskap. På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.
Livsmedelsverket arbetar för säker mat och bra dricksvatten, bra matvanor och att ingen ska bli lurad om vad maten innehåller. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd, kontroll och krisberedskap.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.