Länskostchef

Arbetsbeskrivning

Lednings- och verksamhetsstöd, LoVS, arbetar med landstingets stödprocesser inom områdena Fastigheter, IT, Medicinsk Teknik, Försörjning, Administrativ utveckling och service samt Kundtjänst. Vår uppgift är att stödja och ge service till landstingets ledning och verksamheter inom hela länet. Vårt mål är att bli Sveriges bästa serviceorganisation. Vi är ca 750 medarbetare och vi erbjuder service för drygt 1,3 miljarder kronor årligen. LoVS präglas av ett stort engagemang för service, samverkan och förbättringar av våra arbetsmetoder.

Område Försörjning består av tre avdelningar kost, städ och transport & logistik. Vi bedriver verksamhet på länets tre sjukhus, ett antal vårdcentraler och förvaltningar inom Örebro läns landsting. Område Försörjning består idag av ca 380 medarbetare. Kost avdelningen har ca 85 medarbetare och omsätter ca 80 miljoner kronor.

Kost avdelningen har som övergripande mål - att servera landets godaste mat på sjukhus. Vi arbetar med att öka andelen ekologiska måltider tillagade från grunden och utveckla menyer ur ett miljömedvetet och ekonomiskt perspektiv.

Vi söker nu en engagerad länskostchef att leda kost verksamheten.

Arbetsuppgifter:

Vi erbjuder ett utmanade arbete med ansvar för att leda och utveckla kost avdelningen i Örebro län. Det innebär att planera verksamheten utifrån kundens (patienter och personal) önskemål och behov, samt verksamhetens krav och ekonomiska ramar. Du ansvarar för att uppnå verksamhetens övergripande mål, servera landets godaste sjukhus mat.

Du arbetar aktivt med kvalitetsfrågor och utveckling av kostverksamheten. På ett strukturerat sätt visar du hur kost avdelningen kan bli en ännu effektivare organisation.

Organisatoriskt är du chef för kost avdelningen och ingår i Försörjningens ledningsgrupp. I uppdraget ingår bl. a produktions-, ekonomi-, personal-, arbetsmiljö- samt kommunikationsansvar. Till ditt stöd har du tre gruppchefer som även ingår i din ledningsgrupp. Du rapporterar direkt till Försörjningschefen.

Vi söker dig som är en tydlig och engagerad ledare med flera års dokumenterad erfarenhet av ledarskap och kostverksamhet. Du ska ha mycket god förmåga att ta ansvar för hela verksamheten samt engagera din personal. Du ska vara drivande, att fortsätta utveckla kost avdelningen till en professionell måltidsverksamhet. Du är utbildad kostekonom eller har likvärdig högskoleutbildning. Du har ett stort intresse av människor och lätt för att samarbeta med alla nivåer i en stor organisation. Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper samt ditt engagemang att vilja utveckla verksamheten.

Arbetstider:
Heltid, tillsvidareanställning

Tillträde:
Snarast eller enligt överenskommelse

Övrigt:
Ansökan ska innehålla fullständig CV med meritförteckning, personligt brev och adressuppgifter samt referensnummer till sökt tjänst. Intyg, betyg och examensbevis ska lämnas vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Kontaktpersoner på detta företaget

Granander, Ann-Christin, Verksamhetschef
019-6029525
Holmberg, Eva, (facklig) SACO
019-6020335
Langell, Sixten, Områdeschef
070-5177362
Persson, Mattias, Avdelningschef
073-9527328
Berglund, Christina, (facklig) Vision
072-2492755
Magnusson, Lars-Ingvar, Avdelningschef
019-6025514
Hermansson, Per, (facklig) Kommunal
019-6021485
Forsberg, Kristine, Bitr chef
0586-66487
Einefors, Marianne, Avdelningschef
0586-66483
Nordén Persson, Karin, (facklig) Vårdförbundet
020-353500

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Örebro läns landsting Örebro
  • 1 plats
  • Tillsvidare
  • Heltid
  • Månadslön
  • Tillsvidarre Tillsvidare
  • Publicerat: 28 juli 2014

Besöksadress

S Grevrosengatan
None

Postadress

Box 1613
Örebro, 70116

Liknande jobb


Kiruna kommun söker Kostchef

Kiruna kommun söker Kostchef

28 augusti 2023

Måltidschef

24 augusti 2023

Kostchef

16 augusti 2023

Vegan och vegetarisk kock sökes

4 augusti 2023