OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Högskolan Kristianstad
Mat- och måltidskunskap är ett snabbt växande kunskaps- och forskningsområde vid Högskolan Kristianstad. Mat- och måltidskunskap är ett tvärvetenskapligt ämne med estetiska inslag. Undervisning och forskning bedrivs inom områdena livsmedelsvetenskap, nutrition och hälsa, matkultur och kommunikation av mat- och måltider. Hösten 2004 startade ett treårigt kandidatprogram i mat- och måltidskunskap, Gastronomiprogrammet, och våren 2006 startade inriktningen hem- och konsumentkunskap inom lärarutbildningen. Utgångspunkten i utbildning och forskning är att förena vetenskaplighet, hantverk och kreativitet för fördjupad ämneskunskap med fokus på ”Mat för många” och ”Gastronomi i vardagen”.
Arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår undervisning, handledning, examination samt planering och utveckling i första hand på kurser inom ämneslärarutbildningen med inriktning mot hem- och konsumentkunskap inom Sektionen för lärande och miljö. En stor del av undervisningen sker på distans, via lärplattform. Vidare ingår arbetsuppgifter kopplat till verksamhetsförlagd utbildning, forskning och därtill samverkan med omgivande samhälle. I arbetet ingår också medverkan och utveckling av forskning med inriktning mot matkultur och kommunikation ur ett konsumtionsvetenskapligt perspektiv samt att bidra till utveckling och kvalitet inom grundutbildningarna samt uppdragsverksamhet. Undervisning inom andra utbildningsprogram liksom i fristående kurser kan förekomma.
Behörighet och önskvärda kvalifikationer
Behörig är den som dels har visat pedagogisk skicklighet, dels har avlagt doktorsexamen inom mat- och måltidsområdet, har motsvarande vetenskaplig kompetens eller har annan yrkesskicklighet som är av relevans med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen. Den sökande bör ha breda, gedigna och aktuella kunskaper inom rubricerade ämnesområde och ha god förmåga att möta nya arbetsuppgifter inom fältet. Meriterande är högskolepedagogisk utbildning samt undervisningserfarenhet på högskolenivå inom företrädesvis utbildning inom mat- och måltidskunskap. Erfarenhet av distansundervisning är önskvärt. Sökande av befattningen förutsätts fungera väl i sammanhang där samarbetsförmåga och flexibilitet är av stor betydelse. God förmåga till kommunikation och undervisning på svenska och engelska är en förutsättning för arbetet.
Övrigt
Tillträde snarast möjligt enligt överenskommelse. Tidsbegränsad anställning under två år. Viss undervisning kan förläggas till kvällstid eller helger och även till annan ort än Kristianstad. Högskolan Kristianstad eftersträvar jämn könsfördelning och mångfald.
Ansökan
Ansökan genomförs via vårt rekryteringsverktyg där sökande bifogar personligt brev, CV, avhandling, länk till publikationer alt bifogas publikationer. Ansöka gör du genom att klicka på Logga in och sök jobbet längst ner på sidan. Ansökan skall inkommit senast den 31 juli 2013. Betyg och intyg som styrker det du har uppgivit i ansökan tar du med dig vid en eventuell intervju.
Upplysningar om anställningen lämnas av
Paul Strand, avdelningschef, 044-20 33 46
Viktoria Olsson, ämnesföreträdare, 044-20 38 17
Johanna Gerberich, ämnessamordnare Hem- och konsumentkunskap, 044-20 38 30
Fackliga företrädare
Anders Håkansson, SACO/Sulf, 044-20 30 58
Odd Skyllberg, OFR/S, Lärarförbundet, 044-13 48 88
Marie Lindblom, OFR/S, ST, 044-20 32 02
Välkommen med Din ansökan!
Högskolan Kristianstad är en del av det skånska högskolelandskapet med 540 anställda och 14 500 studenter. På ett modernt högskoleområde finns bibliotek, restaurang, café, idrottshall, kårhus och studentbostäder. Högskolan Kristianstad har ett brett och spännande utbud av program, fristående kurser, uppdragsutbildningar och forskning inom beteendevetenskap, ekonomi, humaniora och samhällsvetenskap, hälsovetenskaper, matematik och naturvetenskap, teknik och data samt lärarutbildning. Högskolans vision är att utbilda Sveriges mest anställningsbara studenter. Studenter vid Högskolan Kristianstad ska helt enkelt ha de kunskaper, färdigheter och förmågor som är mest eftertraktade på arbetsmarknaden efter avslutad utbildning.
Kontaktpersoner på detta företaget
Anders Håkansson, Saco/Sulf
044-20 30 58
Odd Skyllberg, OFR/S, Lärarförbundet
044-13 48 88
Marie Lindblom, OFR/S, ST
044-20 32 02
Thomas Achen, förvaltningschef
044-20 30 11
Carina Andersson, personalstrateg
044-20 30 28
Torben Olsson, avdelningschef och affärsutvecklare
044-20 80 07
Matts Behrens, IT-chef
044-20 30 61
Anders Håkansson, Saco-S
044-20 30 58
Ingvar Holm, avdelningschef
044-20 34 01
Annica Göth, chef Avdelningen för studentservice
044-20 85 02