OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Nyköping ligger vid kusten en timme söder om Stockholm. I kommunen arbetar ca 4.000 personer för att uppfylla målen om service, professionellt bemötande och tillgänglighet samt möta de utmaningar som ställs på en region i stark tillväxt.
Mångfald gynnar utvecklingen. Vi eftersträvar därför en jämnare köns- och åldersfördelning samt varierad etnisk och kulturell bakgrund hos våra medarbetare.
Kommunen arbetar kontinuerligt med att ge alla arbetsplatser förutsättningar för ett medskapande och ett strukturerat arbetssätt. Vi lägger därför stor vikt vid att Du delar kommunens värdegrund och medarbetarpolicy.
För mer information: www.nykoping.se
I Nyköpings kommun satsar vi på hälsofrämjande insatser för våra medarbetare och har därför infört rökfri arbetstid.
ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att arbeta som livsmedelsinspektör på Livsmedelsenheten. Enheten består av sex inspektörer, en livsmedelsvägledare och enhetschef. Arbetet på enheten leds och planeras av enhetschefen.
En av livsmedelsinspektörerna kommer under 2014 att arbeta på miljöenheten och vi söker därför en vikarie. Dina arbetsuppgifter kommer huvudsakligen att bestå av livsmedelskontroll enligt livsmedelslagstiftningen men du kommer också att arbeta med tillsyn av receptfria läkemedel och folköl.
Vi söker dig som vill arbeta tillsammans med andra i en arbetsgrupp. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och letar efter dig som är positivt lagd, har god samarbetsförmåga, som vill ta ansvar och som vill bidra till gruppens gemensamma måluppfyllelse. Vi vill att du har ett stort intresse för livsmedelssäkerhet och att du även kan tänka dig att arbeta med tillsyn av försäljning av folköl och receptfria läkemedel.
KVALIFIKATIONER
För denna tjänst krävs:
-Högskoleutbildning inom livsmedelsmikrobiologi, livsmedelskemi, livsmedelsteknik och livsmedelshygien. Praktiskt arbete inom livsmedelsbranschen.
-Goda kunskaper inom olika metoder för livsmedelskontroll såsom inspektion, revision och provtagning.
-Goda kunskaper inom livsmedelslagstiftningen.
-Goda kunskaper i HACCP.
-Goda kunskaper i förvaltningsrätt och kännedom om hur en politiskt styrd organisation fungerar.
-Goda kunskaper i svenska och engelska.
-B-körkort
-Erfarenhet från livsmedelskontroll
Tidigare erfarenhet av tillsyn av tobak, folköl och receptfria läkemedel räknas som meriterande.
Kontaktpersoner på detta företaget
Chef för livsmedelsenheten Kristina Dellrud
0155-24 89 27
Naturvetarna Eva Johansson
0155-45 78 81
Naturvetarna David Vingård
0155-24 89 06
Planeringschef Henrik Haugness
0155-24 89 91
Saco, Akademikerförbundet SSR Anna Möller
Miljöchef Per Berggren
0155-24 82 61
Vision Åsa Johansson
0155-24 81 83
Chef Serviceenheten Ann-Catrin Ådén
0155-248295
Chef Strategienheten Katarina Bergkvist
0155 - 24 83 14
HR-specialist Petra Hedin
0155-24 84 23