Livsmedelsinspektör

Arbetsbeskrivning

Nyköping ligger vid kusten en timme söder om Stockholm. I kommunen arbetar ca 4.000 personer för att uppfylla målen om service, professionellt bemötande och tillgänglighet samt möta de utmaningar som ställs på en region i stark tillväxt. Mångfald gynnar utvecklingen. Vi eftersträvar därför en jämnare köns- och åldersfördelning samt varierad etnisk och kulturell bakgrund hos våra medarbetare. Kommunen arbetar kontinuerligt med att ge alla arbetsplatser förutsättningar för ett medskapande och ett strukturerat arbetssätt. Vi lägger därför stor vikt vid att Du delar kommunens värdegrund och medarbetarpolicy. För mer information: www.nykoping.se I Nyköpings kommun satsar vi på hälsofrämjande insatser för våra medarbetare och har därför infört rökfri arbetstid. ARBETSUPPGIFTER Du kommer att arbeta på Miljöenheten som är en del av Samhällsbyggnad. På miljöenheten finns 19 anställda varav 7 arbetar med livsmedelskontroll. Enheten är uppdelad i en miljöbalksgrupp och en livsmedelsgrupp. Livsmedelsgruppen består av 5 livsmedelsinspektörer och 1 administratör. Arbetet leds av livsmedelschefen. En av inspektörerna ska vara föräldraledig och vi söker därför en vikarie. Din huvudsakliga arbetsuppgift blir att utföra kontroll i enlighet med vår kontrollplan. Vi arbetar med bärbara datorer och uppkoppling till ECOS och gör därför mycket av skrivarbetet redan ute på plats. Livsmedelsinspektörerna arbetar alltid två och två ute på företagen och samarbetar mycket i grupp. Vi söker därför dig som är en utpräglad lagspelare. Vid urvalet kommer stor vikt läggas vid dina personliga egenskaper och vi letar efter en person som är positivt lagd, som vill ta för sig och som vill ta ansvar för gruppens gemensamma måluppfyllelse och som vill utveckla samarbetet i gruppen. Du måste kunna arbeta med deadlines och är noga med kvaliteten på ditt arbete. Gruppen har tillsammans med chefen stor frihet att lägga upp hur arbetsuppgifterna ska lösas. Antalet inspektörer är anpassat till miljönämndens mål och verksamheten har därför oftast en rimlig arbetsbelastning. För rätt person innebär detta arbete stora möjligheter till utveckling i rollen som livsmedelsinspektör. KVALIFIKATIONER För denna tjänst krävs: - Högskoleutbildning som miljö- och hälsoskyddsinspektör eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig och lämplig. - Erfarenhet av arbete med livsmedelskontroll - B-körkort - Goda kunskaper i svenska - Goda kunskaper i engelska Särskilt meriterande är kunskaper i HACCP och revisionsteknik. Meriterande är även erfarenhet av arbete inom livsmedelsbranschen. Generella kunskapskrav finns i Europaparlamentets och Rådets Förordning (EG) nr 882/2004 av den 29 april 2004.

Kontaktpersoner på detta företaget

Chef för livsmedelsenheten Kristina Dellrud
0155-24 89 27
Naturvetarna Eva Johansson
0155-45 78 81
Naturvetarna David Vingård
0155-24 89 06
Planeringschef Henrik Haugness
0155-24 89 91
Saco, Akademikerförbundet SSR Anna Möller

Miljöchef Per Berggren
0155-24 82 61
Vision Åsa Johansson
0155-24 81 83
Chef Serviceenheten Ann-Catrin Ådén
0155-248295
Chef Strategienheten Katarina Bergkvist
0155 - 24 83 14
HR-specialist Petra Hedin
0155-24 84 23

Sammanfattning

Besöksadress

Stora Torget 1 61183 Nyköping
None

Postadress

None
Nyköping, 61183

Liknande jobb


23 december 2024

Livsmedelsinspektör

Livsmedelsinspektör

20 december 2024

20 december 2024

Miljö- och hälsoskyddsinspektör

Miljö- och hälsoskyddsinspektör

19 december 2024