OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Vill du bli del av en viktig verksamhet, där du får använda och utveckla dina kunskaper inom patologi, mikrobiologi och livsmedelssäkerhet? Som livsmedelskontrollant på Livsmedelsverket arbetar du med kontroll för kvalitet i livsmedelsproduktionen – för konsumenternas hälsa och för att underlätta för livsmedelsföretagen att göra rätt. Tillsammans med ditt team bidrar du till att alla i Sverige ska kunna lita på att maten är säker. Till Team Östra Skåne och Blekinge med placeringsort Kristianstad söker vi nu en ny medarbetare för ett vikariat – välkommen med din ansökan!
Kontroll för kvalitet
Den offentliga livsmedelskontrollen är den enda oberoende kvalitetsstämpeln för livsmedel som Sverige har. Kontrollen utvecklas och moderniseras nu för att ytterligare stärka konsumenternas förtroende för livsmedel producerade i Sverige. Som livsmedelskontrollant här har du möjlighet att påverka utvecklingen, och att utvecklas med den.
Tjänsten avser ett 6 månaders vikariat, det kan även finnas möjlighet till förlängning vid ett gott samarbete. I teamet ingår totalt 8 officiella veterinärer och 14 livsmedelskontrollanter i teamet varav 3 veterinärer och 8 kontrollanter är placerade i Kristianstad, det finns alltså alltid en kollega nära till hands att rådfråga eller få stöttning av.
Arbetsuppgifter
Som livsmedelskontrollant ansvarar du för besiktning av djurkroppar efter slakt och gör en bedömning om huruvida köttet kan godkännas som livsmedel eller bör undersökas vidare av en officiell veterinär. I arbetet får du god användning av dina kunskaper i bland annat patologi, mikrobiologi och köttbesiktning.
Som livsmedelskontrollant är du en viktig länk i kedjan för säkra livsmedel. I rollen får du goda möjligheter att utveckla dina kunskaper som myndighetsperson, samtidigt som du lär dig en hel del om livsmedelsproduktion. Tillsammans med ditt team utvecklas du ständigt i frågor som berör hela livsmedelskedjan.
Livsmedelsverket jobbar med teamutveckling och har många personalförmåner; friskvårdstimme, friskvårdsbidrag och subventionerad massage. Du arbetar varken helger eller jour.
Dina kvalifikationer
Du ska ha behörighet att arbeta som livsmedelskontrollant. Behörig är du om du har gått Livsmedelsverkets utbildning till livsmedelskontrollant. Alternativt kan du vara veterinär men sakna svensk veterinärlegitimation eller läst årskurs 3 på veterinärutbildning och är godkänd i kursen för livsmedelssäkerhet. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av köttbesiktning på slakteri.
För rollen krävs att du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt kan förstå och göra dig förstådd på engelska. Du ska även ha B-körkort.
Som person har du god kommunikativ förmåga och tycker om att möta och kommunicera med andra människor. Vi vill att du ska kunna arbeta självständigt och ta egna initiativ samtidigt som tjänsten ställer höga krav på god samarbetsförmåga. Som person ska du vara punktlig och kunna följa instruktioner. Du är även flexibel och har lätt att anpassa dig efter ändrade förutsättningar. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Kontakt: Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande teamchef John Isaksson. Representant för Saco-S är Ann Nilsson och för ST Leif Pedersen. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.
Sista ansökningsdag: 2021-05-29 ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb
Anställningsform: Vikariat, 6 mån
Omfattning: 100%
Tillträde: 1 juni, enligt överenskommelse
Område/avdelning: Kontroll/Södra Sverige
Diarienummer: 2022/02150
Betyg/intyg samt ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju. Vi kommer även efterfråga referenser.
Välkommen med din ansökan!
Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Livsmedelsverket arbetar för säker mat och bra dricksvatten, bra matvanor och att ingen ska bli lurad om vad maten innehåller. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd, kontroll och krisberedskap. På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.