OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Unga, expansiva Lekeberg är en kommun med framtidspotential som präglas av en helhetssyn, hållbar utveckling och tillväxt. Mångfald, integration och jämställdhet är obligatoriska faktorer i alla beslut. Lekebergs kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetar- och ledarskapet präglas av delaktighet och påverkansmöjligheter.
Vi har landsbygdens fördelar med attraktivt boende i naturliga miljöer, ett rikt kultur- och fritidsliv, bra företagsklimat och vi satsar på skolan. Inom vård- och omsorg jobbar vi för trygghet, valfrihet och respekt.
I Lekebergs kommun ska du kunna leva ditt liv som du vill utifrån din bakgrund, nutid och framtid. Med goda kommunikationer är det aldrig långt till det större utbudet i storstaden.
Positiv utveckling och framtidssatsningar kännetecknar Lekeberg och vi styr mot nya och spännande utmaningar. Vill du vara med på resan?
Läs mera om vår kommun på www.lekeberg.se
ARBETSUPPGIFTER
Kostverksamheten har hög prioritet och vi söker nu en kunnig och driftig Måltidschef som vill fortsätta att utveckla måltidsverksamheten för barn, unga och äldre tillsammans med interna och externa samarbetspartners.
Måltidsenheten levererar måltider till förskola, skola, LSS, äldreomsorg och hemtjänst, totalt ca 1500 portioner. Enheten verkar i två tillagningskök och två mottagningskök. Måltidsenheten ingår tillsammans med Serviceenheten och Lokalvårdsenheten i Teknik- och serviceavdelningen.
I ditt uppdrag som Måltidschef ska du leda, planera och utveckla kommunens måltidsverksamhet. Till din hjälp i det arbetet har du två teamledare och ca 20 medarbetare. Tillsammans säkerställer ni att alla våra kunder erbjuds en bra och variationsrik kost, och i så lång utsträckning som möjligt lagas all mat från grunden.
Vi tror att nyckeln till framgång ligger i samarbete över gränserna, till exempel mellan kök och pedagogisk verksamhet. Köket skall ingå i skolan och vården som en integrerad del.
Du kommer även att ansvara för att måltidsverksamheten bedrivs effektivt i enlighet med politiskt uppsatta mål och fattade beslut samt ansvara för budget och ekonomi. I ditt personalansvar ingår planering för exempelvis rekrytering och kompetensutveckling, utvecklingssamtal och lönesamtal samt arbetsmiljöfrågor.
I ditt uppdrag ingår att kontinuerligt driva kvalitets- och utvecklingsfrågor och samverka med kommunens övriga verksamheter utifrån ett tydligt kundperspektiv.
Du säkerställer att regler för egenkontroll och hygien efterlevs och du utformar näringsriktiga matsedlar för olika målgrupper. Du förväntas också upprätta förfrågningsunderlag och genomföra upphandlingar enligt LOU.
Som måltidschef är du direkt underställd chefen för Teknik och serviceavdelningen och ingår i avdelningens ledningsgrupp.
KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som:
- har en högskoleutbildning inom kost eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
- har goda IT-kunskaper och vana av att arbeta i verksamhetsspecifika system samt goda kunskaper i kostdataprogrammet Mashie
- kan uttrycka dig väl i svenska språket i tal och skrift
- har en god organisationsförmåga
Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbetsledning i storkök inom offentlig verksamhet.
Du är engagerad och drivande i att visa vägen mot en effektivare organisation och ännu godare mat. För att uppnå detta krävs att du har en god förmåga att motivera dina medarbetare, skapa engagemang och delaktighet.
Vi ser också att du är handlingskraftig och kan se snabba förändringar som en utmaning.
Som person är du trygg i dig själv och tydlig i dina beslut.
Vi kommer att lägga vikt vid personlig lämplighet.
ÖVRIGT
Vi intervjuar löpande under ansökningstiden.
Du gör din ansökan via vårt elektroniska rekryteringsverktyg. Det är därför viktigt att du fyller i alla steg noggrant för att vi ska kunna göra en riktig bedömning av din ansökan.
Vi har aktivt valt våra rekryteringskanaler och undanber oss därför direktkontakt med rekryterings-och bemanningsföretag samt annonsförsäljare i samband med denna rekrytering.
Kontaktpersoner på detta företaget
Enhetschef Thomas Kullberg
0585-489 02
vik. Kostchef Maria Vallgren Eriksson
0585-488 89
Chef Mats Turesson
0585-487 21
Enhetschef Marie Helgesson
0585-489 86
Teknisk chef Mats Turesson
0585-487 21
Bemanningsteamet
0585-489 98
Teamledare Centralköket Anna Brorsson
0585-488 65
Enhetschef serviceenheten Håkan Erlandsson
0585-487 43
Måltidschef Maria Vallgren Eriksson
0585-488 89
Bitr. måltidschef Anna Brorsson
0585-488 65