OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
ARBETSUPPGIFTER Måltiden är ett sätt att förgylla dagen för personer som har nedsatt förmåga och är i behov av stöd. Detta gäller både för personer i kommunens olika boendeformer som för personer som bor i ordinärt boende som behöver stöd i sin mathantering. Vård och omsorgsförvaltningen har en rad olika verksamheter såsom olika boenden, dagverksamheter, träffpunkter etc. Dessa hanterar livsmedel och tillagar mat i varierande grad allt i från att endast servera kaffe till att laga alla måltider. Kraven på ett mer systematiskt arbete när det gäller livsmedelshygien har ökat. Detta ställer krav på att all personal som är involverad i livsmedelshantering har en viss kunskap och utbildning i dessa frågor. Detta är ett projekt som ska utvärderas efter ett år. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som - har en pedagogisk förmåga och kan stödja personal med att göra måltiderna till att bli en angenäm stund på dagen och på så sätt höja livskvaliten - kan stödja personalen i deras arbete att ge vårdtagare/brukare en individuell kost - kan handleda och utbilda i livsmedelshygien - se över beställningsrutiner och vad som beställs från leverantörer - kan vara en resurs vid omstruktureringar av enheter med kök och livsmedelshantering Utbildning kostekonom eller utbildad hushållslärare. Gärna erfarenhet av mat för äldre och personer med funktionsnedsättning och vana vid att utbilda och handleda personal samt kunskaper i livsmedelshygien. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Körkort erfordras.