OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Tierps kommun har ett gynnsamt läge mellan Uppsala och Gävle med närhet även till Stockholm, Arlanda och hela Mälardalsregionen. I kommunen finns goda och varierande boendemiljöer med natur och kultur inpå knutarna och utmärkta kommunikationer på såväl väg, järnväg som digitalt.
Vill du göra skillnad för andra? Vill du vara med och bygga upp vår nya kostenhet?
Kommunen kommer från 2017 att bygga upp en central kostorganisation där du är en viktig del i skapandet av hållbara matvanor för kommunens kunder.
Kostenheten kommer ansvara för den strategiska förvaltningen och utvecklingen av kommunens måltider. Som måltidsutvecklare kommer du vara med och ansvara för hur matens upplevs av kommunens kunder. Maten i Tierps kommun ska ge våra kunder lustfyllda måltider, lagade av råvaror som ger hälsa och hållbar utveckling. För våra minsta kunder är maten ett viktigt pedagogiskt verktyg. För våra äldre kunder ska maten vara guldkanten i vardagen.
Vi arbetar utifrån kommunens värdeord mod, ansvar, kundfokus, respekt och framtidstro. Läs gärna mer om oss på vår hemsida - www.tierp.se
ARBETSUPPGIFTER
Kommunen levererar dagligen ca 4000 portioner till förskola, skola och äldreomsorg. Som måltidsutvecklare har du direktansvar för 12 medarbetare som arbetar i mottagningskök.
Som måltidsutvecklare är dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
- Ersätta kostchefen/produktionschefen i dennes frånvaro.
- Ansvara för att planera, leda, utvärdera och
utveckla våra restauranger och mottagningskök.
- Ansvara för att bedriva ett systematiskt
kvalitetsarbete i kommunen tillsammans med kostchef och produktionschef.
- Skapa förutsättningar för en effektiv
arbetsorganisation som levererar en måltidsupplevelse med hög kvalitet.
- Ansvara för våra kontaktytor där kunderna möter maten.
- Möjliggöra att alla kan efterleva de lagar och förordningar som kosten berörs av.
Du kommer ingå i ledningsgruppen för kostenheten och vara drivande i måltidsutvecklingen
KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en kostvetar-/kock-/hovmästarutbildning eller liknande i grunden eller motsvarande beträffande service och/eller kökserfarenhet samt stor kunskap om våra kundgrupper och deras behov.
Du har erfarenhet av att arbeta med mat och livsmedel och besitter kunskaper om specialkost men främst om hur maten kan användas som ett pedagogiskt verktyg och hur man kan förbättra måltidssituationerna för alla våra kundgrupper.
Du vet vad livsmedelslagen kräver och är van att arbeta med egenkontrollprogram och har förmågan att lära ut och få medarbetarna att förstå vikten av god hygien.
Vi söker dig som har förmågan att sätta mål, delegera och följa upp resultat samt aktivt ta tillvara och utveckla medarbetarnas motivation, engagemang och kompetens.
Samarbetsförmågan värderas högt och även förmågan att vara lyhörd, lösningsfokuserad och flexibel är viktig.
Du vet vad service i världsklass innebär och har förmågan att komma med nya idéer och se till att de blir till verklighet. Du har intresset, viljan och förmågan att hjälpa andra och se till helheten.
Som ledare är du ett föredöme och verkar för en god arbetsmiljö genom att bemöta dina medarbetare och kunder med personlig omtanke. Samarbete i gruppen är viktigt för dig och du uppmuntrar allas delaktighet för att skapa inspiration och motivation.
Dina datakunskaper är goda och erfarenhet från kostplaneringsprogram är meriterande. Din förmåga att förstå och använda svenska språket, både muntligt och skriftligt, är mycket god. Körkort är ett krav.
ÖVRIGT
Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
Kontaktpersoner på detta företaget
Tf. Kostchef Maria Leopardi
0293218565
Kostchef Maria Leopardi
0293218565
Produktionschef Fredrik Holmgren
0293 218456