OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Inagården är ett behandlingshem för vuxna med psykiska funktionshinder och neuropsykiatriska störningar. Målsättningen med vårt arbete är att våra klienter skall kunna leva ett liv som är så normalt, självständigt och innehållsrikt som möjligt.
I Tärnsjö startade vi upp 1998 och har totalt 20 platser varav 4 är LSS-platser. Här har vi även en jordbruksfastighet där vi har hästar, får och höns i verksamheten. Närheten till Dalälven gör att vi ofta är ute på fisketurer.
I Älvkarleö har vi arton HVB-platser fördelade på tre avdelningar i nybyggda lokaler som invigdes i april 2010. Närmsta grannar är Dalälven, skogen och tågstationen som erbjuder goda pendlingsmöjligheter till Gävle och Uppsala.
Vi arbetar utifrån en positiv människosyn med en fast övertygelse om människors inneboende resurser till förändring och utveckling. Inagården erbjuder utmanande och varierande arbetsuppgifter som gör det roligt att arbeta hos oss. Våra grundläggande värderingar är struktur, uthållighet, empati, respekt samt lärande och de är vägledande i allt vi är och i allt vi gör.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har köksutbildning och erfarenhet av att arbeta i kök, meriterande är om du har erfarenhet från liknande verksamhet. Meriterande är även någon slags pedagogisk utbildning. För att trivas hos oss behöver du ha ett stort engagemang, vara initiativrik, tycka om att laga mat från grunden och ha lätt för att samarbeta. Dessutom tycker du det är inspirerande att jobba på ett HVB i nära relation med boende och övrig personal. Då Inagården har två enheter ser vi att du även samarbetar med köksansvarig i Tärnsjö.
Eftersom Inagården har miljöprofil vill vi att du har erfarenhet av ekologisk, miljöanpassad och vegetarisk matlagning.
Du bör ha dokumenterad kunskap inom näringslära och matlagning samt insyn i regler för livsmedelshantering och de kontroller som krävs för detta.
Arbetsuppgifter
I det dagliga arbetet ingår tillagning och servering av lunch samt förberedande av mat till middagar och helger.
Vissa dagar kan det förekomma att någon av de boende hjälper till i köket.
I din roll som kock ansvarar du för matsedelsplanering och inköp av varor samt har ett ekonomiskt ansvar inom given budget. Vidare ansvarar du även för daglig hygien och renhållning i köket. Du kommer också vara delaktig i Inagårdens miljö- och hälsoarbete. Övrigt förekommande arbetsuppgifter är portionsberäkning, egenkontroller samt varumottagning.