OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Jakobsdals Charkuteri är ett familjeföretag med anor från 1936 som har en stark position på den svenska marknaden och välkända varumärken som Mor Matilda, Bror Jakob och Haga Petter. Företagets fokus är utveckling och försäljning av hantverksmässiga charkdelikatesser av högsta kvalitet, som är baserade på svenska råvaror. Jakobsdals Charkuteri har huvudkontor och produktion i Göteborg. Företaget har ett 100-tal anställda och omsätter cirka 300 MSEK.
Om rollen som Produktutvecklare hos Jakobsdals
I denna roll är det en självklarhet att du har ett gediget intresse för mat. Som produktutvecklare kommer du ansvara för att initiera och driva produktutvecklingsprojekt tillsammans med vår marknadsavdelning samt integrera utvecklingsarbetet i produktionen. Rollen innebär att vara drivande i utvecklingsprocessen och säkerställa att denna är konsekvent, faktabaserad och innovativ. Du kommer aktivt medverka till process- och receptförbättringar samt delta i råvaru- och ingrediensprojekt i samverkan med vår inköpsavdelning. Rollen har stort fokus på kvalitetsförbättringar samt process- och produktionseffektivisering i alla led.
En viktig del i tjänsten är att förankra utvecklingsprojekt på alla involverade nivåer i företaget – det är du som tar varje projekt från start till mål, inklusive det avgörande överlämnandet från produktutveckling till produktion, vilket ställer höga krav på din förmåga att kommunicera och engagera dina medarbetare.
Ansvarsområden
• Säkerställa att utvecklingsprojekt förankras i alla relevanta delar av organisationen
• Ha ansvar för att recept och processbeskrivningar för nya och befintliga produkter upprättas och underhålls
• Tillse att utvecklade produkter uppfyller uppsatta mål (egenskaper, producerbarhet, kalkyler)
• Att aktivt bidra till att nå företagets innovationsmål, genom att effektivt och strukturerat driva tilldelade innovationsprojekt
• Att i samverkan med ekonomichef säkerställa att receptens kalkyler överensstämmer med verkliga förhållanden
• Att bidra till att överlämning från utveckling till produktion blir tydlig samt att företagets innovationsprocess följs i hela kedjan
• Ansvara för att alla använda råvaror och ingredienser uppfyller krav på livsmedelssäkerhet samt att detta finns dokumenterat
• Upprätthålla och underhålla organisationens och medarbetarnas kunskaper om interna och externa krav, policys och lagstiftning
• Se till att en hög kunskapsnivå om konsumenterna, marknaden och konkurrenterna bibehålls samt ansvara för att nya insikter och idéer tas tillvara och implementeras
Huvudsakliga arbetsuppgifter
Den dagliga driften
Fokus ligger på att driva innovations- och produktutvecklingsprojekt och vara en resurs för övriga involverade avdelningar, avseende process- och kvalitetsavvikelser. I denna roll förväntas du självständigt driva produktrelaterade förbättringsaktiviteter, genomföra provkörningar och riskanalyser samt initiera HACCP. Vidare kommer du underhålla recept och processbeskrivningar samt utarbeta underlag till innehållsdeklarationer, näringsvärden och förpackningstexter. Dessutom ligger det i rollen att skapa och underhålla kontakter med råvaru- och ingrediensleverantörer samt att tillse att de nya råvaror/ingredienser som införs överensstämmer med företagets mål för nya produkter. Du kommer att testa och utvärdera råvaror och ingredienser samt vid behov även agera produktutvecklare utanför ditt eget produktområde.
Strategisk verksamhetsutveckling
I denna del ansvarar du för att genom ständiga processförbättringar kontinuerligt öka Jakobsdals konkurrenskraft. Detta gör du genom att, i samarbete med vår marknadsavdelning, löpande fylla på innovationsportföljen med idéer som räcker för att nå innovationsmålen. Du är drivande i innovationsprojekten och ansvarar för att produkttillverkningsprocesserna bedrivs med god lönsamhet, hög kvalitet och följer gällande rutiner. Du driver aktivt nyutveckling och förbättring av recept, med fokus på kvalitet, lönsamhet och tillser att interna processer följs.
Meriter, utbildning och bakgrund
Vi ser att rätt kandidat till denna tjänst är civilingenjör med livsmedelsinriktning, livsmedelsagronom, livsmedelstekniker eller motsvarande.
För att passa i rollen bör du även vara van att arbeta mot uppställda KPI:er och ha erfarenhet av produktutveckling utifrån ett naturvetenskapligt perspektiv. Du har arbetat med livsmedel i minst 5 år och har dokumenterad erfarenhet av att självständigt driva projekt. Dessutom behöver du ha med dig erfarenhet av ekonomistyrning i bagaget. Du behöver ha god datorvana (MS Office).
Viktiga personliga och professionella egenskaper för rollen
De viktigaste egenskaperna är att du är drivande, systematisk och kommunikativ. Dessutom är det viktigt att du har lätt för att samarbeta, är engagerad, nyfiken och trygg i dig själv och din roll. Vi vill också att du har en god förmåga att delegera och att du är en tydlig kravställare, internt och externt. Du är beslutsam och strukturerad och har förmodligen ett stort intresse för mat och matlagning, kryddat med en rejäl dos passion för att utveckla nya, spännande smaker för målgruppen.
Ansökan
Jakobsdals Charkuteri samarbetar med PS Partner i denna rekrytering. Gå in på www.pspartner.se, klicka in på annonsen och registrera ditt CV med ett personligt brev. Vi arbetar med ett kontinuerligt urval, sänd in din ansökan så snart som möjligt. För frågor kontakta Mats Törn +46 761645969.