Matkreatör- Köksmästare till projekt Nya patientmåltider i Region Skåne

Matkreatör- Köksmästare till projekt Nya patientmåltider i Region Skåne

Arbetsbeskrivning

Gör skillnad. Varje dag.

Vill du vara med på Region Skånes måltidsresa? Vi söker en passionerad matlagare, en erfaren köksmästare som ska bli vår ambassadör för att skapa våra nya maträtter till det nya måltidskonceptet tillsammans med vårt team i köket. I den här rollen erbjuder vi en härlig blandning av kreativitet, relationsbyggande och genomförande!

Region Skåne gör en spännande satsning med ett nytt måltidskoncept med syfte att utveckla måltidsupplevelsen för våra patienter. Det nya måltidskonceptet går i linje med personcentrerad vård med ökad valfrihet för patienten och med våra miljömål kring minskat matsvinn och klimatsmarta val. Maten är en viktig del av den medicinska behandlingen och bidrar till patientens tillfriskande. Patienten ska få en ökad valmöjlighet av tilltalande, goda och välkomponerade maträtter som ska finnas tillgängliga när patienten önskar, allt för att öka möjligheten att patienten får i sig mer näring och en positiv måltidsupplevelse.

Första steget mot det nya måltidskonceptet är att vi startar upp ett pilotprojekt hösten 2020 med fokus på att implementera ny tillagningsmetod (cook ckchill) och skapa nya välsmakande maträtter som ska matcha olika patientkategoriers behov. I april 2021 kommer vi börja leverera 180 måltider per dag till fem5 avdelningar på sjukhuset i Malmö som kommer att ingå i vårt pilotprojekt. Vid implementering i full skala 2024, då vårt nya Region Skåne kök står klart, beräknas vi servera 5000 portioner till 200 avdelningar per dag till sjukhusen i Skåne.

Idag levererar extern leverantör mat som vi serverar på sjukhusen i Malmö, Lund, Helsingborg, Trelleborg och Landskrona. På sjukhusen i Ängelholm, Hässleholm, Kristianstad och Ystad serverar vi mat från Region Skånes egna produktionskök.

ARBETSUPPGIFTER
Har du ett starkt driv och engagemang och är en inspirerande, kreativ person som har lätt för att skapa goda relationer? Vågar du tänka annorlunda och utmana sanningar? Vill du jobba i en roll med många intressenter och som kan komma att påverka tusentals patienter varje dag? I den här rollen kan du göra skillnad, dina vänner kommer veta vad du gör! Lockas du av det här, läs vidare!

Du kommer ha en nyckelroll i pilotprojektet genom att vara kreatören som ansvarar för att utveckla maträtter och meny inför uppstart av det nya konceptet. Som köksmästare är du ansvarig för att skapa måltider utifrån givna ekonomiska ramar. Maträtterna ska tillagas enligt cook chill-metoden som enportionsrätter. Maträtterna ska vara näringsberäknade och anpassade efter sjukdomsbild samt olika patientkategoriers behov. Till din hjälp har du ett team av erfarna kockar som kom på andra plats i Mästerkocken Offentlig Gastronomi 2019 som du leder och inspirerar.

Initialt kommer du att ägna tid åt att besöka våra sjukhus i Skåne för att få en inblick i vår måltidsverksamhet och för att införskaffa kunskap kring sjukhusmåltiden och dess förutsättningar. Du och ditt team kommer att jobba i sjukhusköket i Ängelholm där produktionen av maträtterna kommer ske på råvaror av hög kvalitet. Köket kommer parallellt att leverera varma patientmåltider till sjukhuset i Ängelholm i vanlig drift under ledning av enhetschefen på plats.

Vi erbjuder dig en projektanställning på heltid men är öppna för att diskutera andra samarbetsformer för dig som är intresserad av det. I projektet har du ett nära samarbete med projektledare, kostekonom, måltidsutvecklare, enhetschef med flera. Du rapporterar till verksamhetens områdeschef för Måltider och Livsmedel i Region Skåne. Pilotprojektet är en del av ett stort projekt Nya patientmåltider i Region Skåne. Andra delprojekt fokuserar på anpassning av avdelningskök och sjukhusens leveransflöde samt processen för nytt arbetssätt av mathantering på avdelning.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad kock. Du har flera års erfarenhet som matkreatör/köksmästare från restaurangbranschen och matlagning på relativt hög nivå där smak och kvalitet varit i fokus. Du brinner för matlagning och har lång erfarenhet av att utveckla befintliga recept och produkter eller att skapa helt egna. Har du erfarenhet av cook chill och från storhushåll är detta en stor merit.

För att lyckas i rollen krävs att du är en smaksäker passionerad matlagare. Vidare har du ett proaktivt och nyfiket arbetssätt. Du har inget personalansvar men du behöver vara en tydlig och kommunikativ ledare samt kreativ inspiratör som motiverar och utmanar teamet i köket till att alltid leverera högsta kvalitet till våra patienter. Rollen har många kontaktytor, så du behöver känna dig bekväm med att tjänsten är utåtriktad. Lyhördhet och en god samarbetsförmåga är andra egenskaper vi ser som förutsättning för framgång i arbetet.

Vår verksamhet ska genomsyras av våra värderingar, välkomnande, drivande, omtanke och respekt och för oss är det viktigt att du delar dem med oss. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för uppdraget.

Vi tillämpar löpande urval och kommer påbörja intervjuer vecka 36. Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Regionservice är Region Skånes serviceförvaltning med ansvar för måltider, lokalvård, inrednings- och textiltjänster samt administrativa tjänster inom ekonomi- och HR. Vi utför även patienttransporter inom sjukhusområdet samt transporterar av olika sorters gods i hela Skåne.
Att arbeta med servicelösningar för sjukvården i Region Skåne är ett stort och utmanande uppdrag. Vi är 2 200 engagerade, kompetenta och stolta kollegor vars verksamheter tillsammans omsätter cirka två miljarder kronor årligen. Vårt viktigaste uppdrag är att ge den skånska hälso- och sjukvården de bästa förutsättningarna för att patienterna ska få en god och säker vård.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Kontaktpersoner på detta företaget

Lars Karlgren - Affärsområdeschef
044-3093768
Lisbeth Lörqvist - Produktionschef
044-3093781
Tony Svensson (Kommunal)
044-309 37 58
Leo Hafstad
046-17 78 91
Sandra Olin
0768-890 795
Christopher Raushill
040-33 77 65
Linda Strömbäck - Fastighetschef
040-33 14 34
Maria Gal - Vision
0702-414 055
Peter Svensson - Rekryterare (Semester v. 30-32)
040-625 74 51
Paula Oldén - Rekryterare
040-625 74 87

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Region Skåne, Regionservice
  • 1 plats
  • 3 - 6 månader
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 4 augusti 2020
  • Ansök senast: 15 september 2020

Besöksadress

Västra Storgatan 12 KRISTIANSTAD
None

Postadress

Dockplatsen 26
Malmö, 20525

Liknande jobb


21 november 2024

20 november 2024

Kökschef

19 november 2024