OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 varit pionjärer för att upptäcka Sverige. Genom att guida och inspirera till små och stora äventyr vill vi att fler människor ska få möjligheten att förstå och dela vår upptäckarlust. Vi vill värna om och utveckla våra unika miljöer så att vi kan lämna över dem till nästa generation. Föreningen har cirka 240 000 medlemmar och ungefär 300 boenden i Sverige, från fyr och fjällstation till skepp och hotell. Internationellt är STF en del av vandrarhemsorganisationen Hostelling International med 4 000 anläggningar i 90 länder. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på anläggningarna och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. STF ger ut medlemstidningen Turist. Helårsanställda är cirka 270 och STF omsätter ungefär 370 miljoner kronor. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se/ eller www.facebook.com/svenskaturistforeningen
Är du matlagningsintresserad eller utbildad kock? Vill du jobba på vinterfjäll med fokus på gästen?
Då är det dig vi söker!
Blåhammaren är Svenska turistföreningens minsta och högst belägna fjällstation. Den ligger på kalfjället i västra Jämtland, 1086 meter över havet. Utsikten är fantastisk med Helags och Sylmassivet i söder och den norska fjällvärlden i väster.
Vi söker nu dig - som är kock eller matlagningsintresserad - att jobba i vårt kök under vintersäsongen 2022. Vår omtalade och vällagade mat är gjord på röding, ren eller älg - och vi lagar allt mat från grunden. Vi lagar trerättersmidag varje kväll till våra gäster som vandrat en dag ute på fjället. Men du kommer också att laga mat till dina kollegor, baka bröd och fika.
Formell utbildning är inget krav utan viktigast är ett intresse, en förmåga och vilja att lära samt att du gillar utmaningar. Du får gärna ha erfarenhet av att ha jobbat i kök, men det är inget krav.
Viktigast av allt är du vill jobba med människor, både det fina mötet med gästen men också att vilja odla en god restaurangkultur med dina kollegor! Vi är varandras arbetsmiljö och jobbar nära varandra - köket och fjällvärdarna.
Vi ligger i väglöst land och hit vandrar du eller går på skidor. Inkörsportarna är Storulvån, Rundhögen samt Storvallen. Till Blåhammaren kommer gäster på leder från alla väderstreck för maten, fjällvärldens längsta bastuutsikt och för att gå den klassiska Jämtlandstriangeln (Sylarna, Storulvån, Blåhammaren.)
Du kommer bo i ett personalhus, granne med fjällstationen. Det är många med ett brinnande intresse för fjället, ofta i form av natur, djur, vandring, löpning eller klättring. Det är en fin gemenskap i gruppen och på den lediga tiden finns det möjligheter att besöka övriga stationer och stugor i området.
Säsongen sträcker sig från 25/2 till 24/4 med några dagar innan och efter för uppstart, introduktion och avslut.
Rekrytering sker löpande. Varmt välkommen med Din ansökan.
Vid frågor kontaktar du
Alexandra Lundgren, platschef Blåhammaren
alexandra.lundgren@stfturist.se