OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 varit pionjärer för att upptäcka Sverige. Genom att guida och inspirera till små och stora äventyr vill vi att fler människor ska få möjligheten att förstå och dela vår upptäckarlust. Vi vill värna om och utveckla våra unika miljöer så att vi kan lämna över dem till nästa generation. Föreningen har cirka 240 000 medlemmar och ungefär 300 boenden i Sverige, från fyr och fjällstation till skepp och hotell. Internationellt är STF en del av vandrarhemsorganisationen Hostelling International med 4 000 anläggningar i 90 länder. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på anläggningarna och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. STF ger ut medlemstidningen Turist. Helårsanställda är cirka 270 och STF omsätter ungefär 370 miljoner kronor. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se/ eller www.facebook.com/svenskaturistforeningen
STF Blåhammaren fjällstation söker en matlagningsintresserad person eller utbildad kock!
Vem är du?
Antingen har du en formell kockutbildning och har jobbat i kök förut och vill ge dig ut på nya äventyr. Du är glad i att jobba med människor, och ser det goda i såväl sent påbokade specialkostare som dina fantastiska serveringskollegor! Du är less på gamla dammiga kökshierarkier och vill odla god stämning på jobb (och laga enkel men väldigt god mat!).
Eller så är du en glad amatör som gärna vill bli upplärd i ett storkök. Du älskar att laga mat, vill bo på fjället och ha fina kollegor. Du vill ha en utmaning och utvecklas i köket. Kanske har du jobbat med mat innan, kanske inte.
Oavsett vilket så vill du jobba i kök, bo i väglöst land och ta emot gäster, jobba i lag och tycker att service är ett roligt yrke - även om du vet att det ibland kan vara slitsamt. Då vilar en i att ha roligt med sina kollegor eller sätter sig ute på en sten en stund och tar in milsvid utsikt!
Du behöver inte vara proffs på fjäll, utan söka en tillvaro i fjällmiljö. Det är lika okej att kolla TV-serier hela sin lediga dag som att ge sig ut på skidor!
Våra värdeord är; omtänksam, nyfiken, äkta, professionell och engagerad.
Vilka är vi och vad erbjuder vi dig?
I vårt kök jobbar du självständigt efter introduktion. Du blir upplärd i vårt matkoncept som bl.a. innebär en trerättersmiddag varje kväll för hungriga fjällfarare. Vi lagar enkel men väldigt god mat (oftast ren, röding eller älg) som mättar efter en dags turskidåkning. Du kommer att få laga trerättersmiddagen, mat till dina kollegor, baka bröd och fika på olika sorters arbetspass. Man kan väl säga att vi älskar mat! Och gäster. Och service!
Vi kör inga långpannor utan följer kollektivavtal från HRF. Tjänsten är 80%, jobbar oftast 5 dagar, ledig 2 - som en ganska vanlig arbetsvecka! Hos oss får du jobba med roliga kollegor i ett väl utrustat kök.
Blåhammaren är Svenska turistföreningens minsta och högst belägna fjällstation. Den ligger på kalfjället i västra Jämtland, 1086 meter över havet. Utsikten är fantastisk med Helags och Sylmassivet i söder och den norska fjällvärlden i väster.
Vi ligger i väglöst land och hit vandrar du eller går på skidor. Inkörsportarna är Storulvån, Rundhögen samt Storvallen. Till Blåhammaren kommer gäster på leder från alla väderstreck för maten, fjällvärldens längsta bastuutsikt och för att gå den klassiska Jämtlandstriangeln (Sylarna, Storulvån, Blåhammaren.)
Du kommer bo i vårt personalhus tillsammans med dina kollegor, granne med fjällstationen. Det är många med ett brinnande intresse för fjället och en fin gemenskap i gruppen. På den lediga tiden finns det möjligheter att besöka övriga stationer och stugor i området.
Säsongen sträcker sig från 25/2 till 24/4 med några dagar innan och efter för uppstart, introduktion och avslut.
Rekrytering sker löpande, så vänta inte med din ansökan. Vi hörs!
Alexandra Lundgren
Platschef, STF Blåhammaren
alexandra.lundgren@stfturist.se