OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Vi erbjuder nu en plats i vårt team på Måltidsverksamheten till en flexibel, glad och kunnig kock som vill vara med och bidra till matglädje!
Om tjänsten
Du anställs som kock i Team 2 inom Måltidsverksamheten. Du kommer att arbeta som kock i våra skolkök i form av en pooltjänst. Du kommer att ha Tybblelundsskolans kök som utgångspunkt och kökschefen där blir din närmaste chef. Du kommer vid behov placeras ut i teamets kök och kan således komma att jobba i alla våra 13 kök. Du förväntas i denna tjänst ha möjlighet att ta dig runt till de olika kök som ingår i verksamheten. Vi jobbar aktivt med kommunens klimatmål, lagar mat enligt konceptet ”Smartare mat” och jobbar med våra egna kvalitets- och utvecklingsmål. I köken tillagas dagligen minst två varmrätter från grunden, varav en alltid är vegetarisk. Förutom varmrätterna tillagas specialkoster, en stor salladsbuffé och det bakas bröd. Vi har tillgång till kostdataprogrammet MASHIE för recept och beräkningar. Tjänsten innebär stort ansvar för matlagning med hög kvalitet och samarbetsförmåga med såväl kollegor som elever och skolans personal. Tjänsten är ett vikariat på sex månader.
Exempel på arbetsuppgifter:
• du beräknar och tillagar all typ av mat, inklusive specialkost, på ett näringsriktigt, smakfullt och hygieniskt sätt enligt kommunens riktlinjer
• du ansvarar för att köket och tillhörande utrymmen håller en god ordning och hygien
• du ansvarar för att maten håller fullgod kvalitet och utför allt arbete i enlighet med verksamhetens egenkontrollprogram
• du ansvarar för att maten håller god kvalitet vid servering och utskick
• du utför alla i köket förekommande arbetsuppgifter och deltar aktivt i kökets och restaurangens kvalitetsutveckling
• du känner till och följer verksamhetens gällande lagar, policys och rutiner
• du arbetar och dokumenterar i de verksamhetssystem som finns.
Om arbetsplatsen
Vi som ingår i måltidsverksamheten förser skolor, gymnasier och vård- och omsorgsboenden med god, vällagad och säker mat. Vi lagar mat från grunden med råvaror av god kvalitet och vi arbetar för att minska matens klimat- och miljöpåverkan. Våra 260 medarbetare arbetar i 60 kök runt om i Örebro kommun. Gemensamt för oss i verksamheten är vår övertygelse om att måltider kan göra skillnad. Skillnad för hälsa och miljö, för våra elevers studieresultat och för vardagen för kommunens äldre. För att bidra till en hållbar framtid arbetar vi efter konceptet ”Smartare mat” som du kan läsa mer om här.
Måltider i kommunens kök och serveringar - Örebro kommun - fördjupning (orebro.se)
Kvalifikationer
Som kock i vårt team är du flexibel, ansvarstagande och kommunikativ. Vi ser gärna att du är nyfiken, kreativ och delar med dig av kunskaper och erfarenhet och jobbar utan prestige och med glädje. För att kunna kommunicera väl, lätt ta till dig information och arbeta utifrån givna instruktioner krävs hög nivå på svenska språket. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Krav:
• kockutbildning
• erfarenhet av att laga specialkost
Meriterande:
• erfarenhet och intresse av att laga vegetarisk mat till många
• erfarenhet av digitala beställningar
• datavana
Omfattning och tillträde
Anställningsform: visstidsanställning
Sysselsättningsgrad: 100%
Tillträde: fr.o.m.1 januari - tom 15 juni 2024
Antal tjänster: 1
Övrig information
Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.
Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb .
Intervjuer kan komma att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.
Ansökan
Sista ansökningsdag är 10 december.
Varmt välkommen med din ansökan!
Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter
Kontaktpersoner på detta företaget
Peter Örbring, Enhetschef
019- 21 38 74
Kerstin Awad, Distriktsköterska
019-21 49 44
Eva Cading, Enhetschef Barn och familj
019-21 27 11
Ann-Sofie Vennerstrand, Rektor
019-21 20 52
Emelie Rådström Sipinen, Enhetschef
019-21 25 35
Peter Thermaenius, Rektor
070-631 44 90
Mona Hansen, Förskolechef
019-21 40 84
Johanna Gancarz, Utvecklingsledare
019-21 32 23
Mona Öhrn, Kontorschef
076-551 39 76
Anna Lorinius, Rektor
019-21 49 67