OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Är du en flexibel kock med stort intresse för klimatet? Vill du få chansen att förgylla skolbarns vardag? I så fall kan tjänsten som kock till Team 2 och Västra Engelbreksskolan vara något för dig!
Om tjänsten
Vi söker nu en utbildad kock då en av våra duktiga kockar går i pension. Västra Engelbrektsskolan har elever i åk f-9 och i köket tillagas dagligen ca 500 portioner till skolans elever och personal. Utöver detta lagas ca 250 portioner i utskick till Tegnérskolan och en förskola, specialkost samt mellanmål till fritids. I köket blir du en av 5 personer, inklusive kökschef, som tillsammans jobbar mot kommunens klimatmål, Smartare mat samt egna kvalitets- och utvecklingsmål. Hos oss lagar vi mat från grunden, väljer råvaror med omsorg, tar fram nya recept och gör fina salladsbufféer. Varje dag tillagas minst två huvudrätter varav en vegetarisk och vi bakar vårt eget bröd. Tjänsten är placerad på Västra Engelbrektsskolan men ingår i Måltidsenhetens Team 2 så viss arbetsrotation kan förekomma mellan köken, främst med Tegnérskolan. Under hösten 2022 kommer köket på Västra Engelbrekt genomgå en ombyggnation för att under hösten 2023 öppna upp med ett sprillans nytt kök och matsal. Tjänsten innebär alltså möjligheten att få vara med och starta upp ett helt nytt kök.
Huvudsakliga arbetsuppgifter
• utföra alla i kök/restaurang förekommande arbetsuppgifter
• planera produktion och göra inköp
• tillaga specialkost
• sköta egenkontroll
• aktivt bidra till arbetet med klimatsmarta måltider och kvalitetsutveckling
• aktivt arbeta med verksamhetens mål och resultat
Kompetenskrav
• kockutbildning
• erfarenhet av att laga mat i storkök
• erfarenhet av att laga specialkost
I rollen som kock behöver du behärska det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med medarbetare och elever samt att du skriftligt kan dokumentera det som verksamheten kräver. Du är flexibel, vågar tänka nytt och vill bidra med din kunskap till vår verksamhet. Du har ett positivt förhållningssätt mot gäster och kollegor samt förstår att ditt engagemang har avgörande betydelse för barnen, deras matupplevelse och vår utveckling. Du är van att ta eget ansvar och har lätt för att samarbeta med andra. Det är även viktigt att du har en positiv inställning till att laga klimatsmarta måltider och en förmåga att agera utifrån detta. Rollen kräver god datorvana då du kommer göra digitala beställningar, söka information på intranät samt recept i kostdatasystem med mera. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Meriterande
• erfarenhet av vegetarisk matlagning
• erfarenhet av att göra digitala inköp
Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning
Sysselsättningsgrad: 100%
Tillträde: 8 augusti
Antal tjänster: 1
Tjänsten är en semestertjänst
Om arbetsplatsen
Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.
Övrig information
Intervjuer kommer eventuellt att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.
Ansökan
Sista ansökningsdag är 27 april.
Välkommen med din ansökan!
Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter
Kontaktpersoner på detta företaget
Peter Örbring, Enhetschef
019- 21 38 74
Kerstin Awad, Distriktsköterska
019-21 49 44
Eva Cading, Enhetschef Barn och familj
019-21 27 11
Ann-Sofie Vennerstrand, Rektor
019-21 20 52
Emelie Rådström Sipinen, Enhetschef
019-21 25 35
Peter Thermaenius, Rektor
070-631 44 90
Mona Hansen, Förskolechef
019-21 40 84
Johanna Gancarz, Utvecklingsledare
019-21 32 23
Mona Öhrn, Kontorschef
076-551 39 76
Anna Lorinius, Rektor
019-21 49 67