OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
McDonald’s ställer högsta möjliga krav på matsäkerhet och kvalitet, och har sedan 1995 sin egen matsäkerhets- och kvalitetsstandard, baserad på HACCP-principer. Som Kvalitetsansvarig kommer du att arbeta med matsäkerhet och kvalitetsfrågor för McDonald's svenska restauranger, och för våra leverantörer. Du kommer att arbeta på vår Supply Chain-avdelning, som består av fem personer, vid vårt huvudkontor i Skärholmen, och rapportera till vår Supply Chain Director.
Tjänsten
Tjänsten innebär i huvudsak att ansvara för att utveckla och genomföra processer för att säkerställa att vi uppfyller McDonald’s höga krav på kvalitet och livsmedelssäkerhet. Du kommer att arbeta tätt med våra leverantörer och följa upp kvaliteten på våra produkter, kvalitetsledningssystem och reklamationer. Vidare kommer du besöka nya, och befintliga, leverantörer för att säkerställa att system och standarder efterlevs.En viktig del, därutöver, är att revidera befintligt material vilket innefattar mikrobiologisk provtagning och övriga kontroller samt delta i utveckling och etablering av nya system för kontroll av livsmedelsäkerhet.
Som expert inom livsmedelssäkerhet och livsmedelsproduktion kommer arbetet att involvera kommunikation gällande livsmedelsrelaterade frågor i kontakt med myndigheter, kunder och leverantörer. Vidare kommer du att representera företaget i olika medier och livsmedelsforum etc.
Du kommer att ingå i ett stort nätverk av McDonald’s internationella experter inom matsäkerhet och kvalitet, svenska livsmedelsmyndigheter, kvalitetschefer hos McDonald's svenska och utländska leverantörer samt med vår egen driftsavdelning och marknadsavdelning. Arbetet innebär vissa resor inom Sverige och Europa.
Kvalifikationer
Förutom att du brinner för matsäkerhet och kvalitet, vill vi att du är en positiv, utåtriktad, noggrann, drivande och kommunikativ person. Vi ser också att du har:
Kunskaper om djur- och livsmedelsproduktion från jord till bord, produktionsteknik, livsmedelslagstiftning, livsmedelssäkerhet, leverantörskontroller, provtagning och egenkontroller.
Utbildningskravet är minst högskoleutbildad agronom.
Erfarenhet från arbete inom kvalitetssäkring och/eller hygien i några år.
Tidigare arbete på en McDonald’s-restaurang är meriterande.
Engelska pratar och skriver du obehindrat.
Känner du att ovan kvalifikationer stämmer överens på dig, och att du dessutom har ett stort matintresse, där kvalitet och service är i fokus, är du rätt person för jobbet!
Ansökan
Registrera din ansökan, bestående av personligt brev och CV, via knappen nedan, eller på McDonald’s hemsida www.mcdonald.se/jobbet, senast den 19 mars 2017. Ansökningarna behandlas löpande.
Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Elin Johansson, HR, på telefon 08-740 85 00.
Kontaktpersoner på detta företaget
Linnea Lidmo, Restaurangchef
0152- 10861
Nina E, Rekryteringsansvarig
Onur Cabuk, Restaurangchef
Peter Högstedt, Restaurangchef
tidian seck, Restaurangchef
08-841218
Johanna Biarner, Supervisor
Robert Furuvald, Restaurangchef
08-57030309
Max Hedin,
Katarina Ropponen, Restaurangchef
Casper Johansson,