OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Koncernen har egen verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazers mission är att skapa smakupplevelser. Fazers framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2016 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till närmare 15 000.
Fazer Food Services serverar närmare 85 000 måltider dagligen i Sverige, de flesta under varumärket Amica, men även under Fazer och nya varumärket Tastory. Fazer Food Services Sverige har cirka 1500 anställda och driver cirka 200 enheter på företag, skolor, universitet samt inom försvar, sjukvård och äldrevård.
Vi skapar smakupplevelser
Fazer Food Services, Stockholm
Skapar glädje och välmående med meningsfulla matupplevelser
Ditt jobb för att skapa smaksensation på Fazer
Vi söker en matintresserad och kreativ menyutvecklare till vårt Gastronomi team! Du leder arbetat i respektive menyråd för att skapa gemensamma säsongsmenyer till försvaret, skola och våra företagsrestauranger. Som menyutvecklare ansvarar du för att dessa menyer svarar upp mot de kontrakts- och myndighetskrav som finns samt att de speglar de mål och visioner Fazer Food Services har. I rollen som menyutvecklare arbetar du även med upphandlingar och anbud samt med att planera och genomföra matlagarträffar och kvalitetstester. Vi arbetar i kostplaneringssystemen Aivo och Mashie där du ansvarar du för att menyer och recept är korrekta vad gäller näringsinnehåll, struktur och kalkyl. Som menyutvecklare har du många olika kontaktytor inom företaget och arbetar i nära kontakt med driften, marknadsavdelningen, inköp och verksamhetsutveckling. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.
Om Fazer Food Services, Gastronomi
Vårt Gastronomi team ingår i avdelningen för Inköp och består av sex medarbetare. Viktigaste uppgiften är att skapa säsongsmenyer främst till de offentliga kontrakten. Menyutvecklarna, tillsammans med Matinspiratören, är delaktiga i de regelbundna matlagarträffar och kvalitetstester som genomförs. Varje menyutvecklare har egna ansvarsområden och rapporterar till Head of Gastronomy.
Vad vi önskar av dig
Du är utbildad kostekonom och/eller dietist med flerårig arbetslivserfarenhet inom området. Du har lång erfarenhet från storköksverksamhet samt god kunskap i kostplaneringssystemen Aivo och/eller Mashie. Vi söker dig som brinner för mat- och smakupplevelser och som tidigare har arbetat med menyplanering och receptskapande. För att vara lämplig i rollen som menyplanerare har du ett organiserat och strukturerat arbetssätt samt god förmåga att arbeta självständigt och ta egna initiativ. För att trivas i rollen är det viktigt att du tycker om att kommunicera och tala inför grupp då du ansvarar för våra matlagarträffar samt för att kommunicera ut aktuella menyer till områdeschefer. Du talar och skriver flytande svenska och engelska.
Fazer erbjuder
En spännande nyckelroll i ett familjeägt företag som tänker långsiktigt och strategiskt vilket ger möjligheten att vara med och påverka. Vi arbetar fortlöpande med inspiration och kunskapshöjning kring mat, dieter och livsmedel genom att regelbundet delta i seminarier och konferenser. Vår kunskap och inspiration delar vi med varandra och arbetar med gastronomi på hög nivå. Vi arbetar bland annat nära vårt tävlingsteam, Fazer Culinary Team som kan titulera sig som olympiska mästare i lunchmatlagning!
Ansök till Fazer och ta del av våra smakuppdrag
För mer information är du välkommen att kontakta rekryteringsspecialist Jenny Molander på telefon 073- 80 80 511 alternativt via mail: jenny.molander@fazer.com. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt via, dock senast den 2018-02-04.
Bli en del av oss på Fazer för att tillsammans skapa glädje och välmående med meningsfulla matupplevelser!