OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Livsmedelsverket är den statliga centrala myndigheten för frågor som gäller livsmedel inklusive dricksvatten.Livsmedelsverket ska i konsumenternas intresse verka för säkra livsmedel av hög kvalitet, redlighet i livsmedelshanteringen och bra matvanor.På Livsmedelsverket i Uppsala arbetar ca 330 personer.Ytterligare ca 200 medarbetare återfinns på slakterierna och gränskontrollerna runt om i vårt land.Livsmedelsverket har som mål att vara en av Sveriges bästa arbetsplatser som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla Se även www.slv.se
Livsmedelsverket söker Mikrobiolog med inriktning mot virus
Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter blir att bedriva kunskapsuppbyggnad inom ämnet livsmedelsburna virus.Arbetet innebär att samarbeta med nationella och internationella experter, bedriva molekylärbiologisk metodutveckling, genomföra studier för att förstå överlevnad och spridning av livsmedelsburna virus, göra litteratursammanställningar, handlägga ärenden samt ge information till bl.a. massmedia och allmänheten.I arbetsuppgifterna ingår också att vara kontaktperson för verkets funktion som nationellt referenslaboratorium gällande tvåskaliga blötdjur (med avseende på virus och bakterier) och vissa beredskapsfrågor.
Kvalifikationer
Vi vill att du har akademisk naturvetenskaplig examen med mikrobiologi och erfarenhet av arbete med virus samt molekylärbiologiska metoder.Vi ser gärna att du är disputerad.Erfarenhet av mikrobiologiska frågor som rör dricksvatten och andra livsmedel är meriterande.Du bör ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska.Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper.Vi vill också att du är drivande och kan arbeta självständigt.
Upplysningar
För ytterligare upplysningar är du välkommen att ringa vik.enhetschef Monica Olsen eller mikrobiolog Roland Lindqvist.
Mikrobiologiska enheten hör till forsknings- och utvecklingsavdelningen och har till uppgift att bidra till det vetenskapliga underlaget för arbetet inom Livsmedelsverket.På enheten görs metodutveckling, undersökningar och riskvärderingar av bakterier och mögelsvampar i mat och dricksvatten.Dessutom fungerar enheten som stöd för Livsmedelsverkets regel- och tillsynsavdelningar samt till externa livsmedelslaboratorier.Enheten består av ca 30 personer.