OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Livsmedelsverket är den statliga centrala myndigheten för frågor som gäller livsmedel inklusive dricksvatten.Livsmedelsverket ska i konsumenternas intresse verka för säkra livsmedel av hög kvalitet, redlighet i livsmedelshanteringen och bra matvanor.På Livsmedelsverket i Uppsala arbetar ca 330 personer.Ytterligare ca 200 medarbetare återfinns på slakterierna och gränskontrollerna runt om i vårt land.Livsmedelsverket har som mål att vara en av Sveriges bästa arbetsplatser som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla Se även www.slv.se
Livsmedelsverket söker
MIKROBIOLOG
projektanställning t.o.m. 31 december 2008 med ev.möjlighet till förlängning
Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med utveckling av diagnostik för patogener som kan förekomma vid extraordinära smitthändelser i livsmedel.Du ska aktivt delta i beredskapsarbetet på Livsmedelsverket samt arbeta i samverkan med andra myndigheter.Bland annat i ett pågående forskningsprojekt som sker i samverkan med Statens Veterinärmedicinska Anstalt och inriktar sig på storskalig molekylärbiologisk diagnostik.Tjänsten kan komma att säkerhetsklassas.
Kvalifikationer
Vi vill att Du har bred kunskap inom bakteriologi och att du efter doktorsexamen eller motsvarande skaffat dig erfarenhet av att leda forskningsprojekt.Vi vill också att du har erfarenhet av molekylärbiologiskt arbete med olika typer av prover och god kunskap inom ett eller flera av följande områden: livsmedelsmikrobiologi, humanpatogena mikroorganismer, säkerhetslaboratoriearbete och automatiserade molekylärbiologiska analysmetoder.Du bör vara utåtriktad, kunna samarbeta och arbeta självständigt samt ha god förmåga att uttrycka Dig i tal och skrift både på svenska och engelska.
Upplysningar
Ansökan
Mikrobiologiska enheten hör till FoU-avdelningen och består av ca 30 personer.Vid enheten arbetar vi med forskning och utveckling inom området livsmedelsmikrobiologi.I detta arbete ingår metodutveckling, undersökningar och riskvärderingar rörande bakterier och mögelsvampar i livsmedel.Dessutom fungerar enheten som stöd för externa livsmedelslaboratorier.