OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Livsmedelsverket är den statliga centrala myndigheten för frågor som gäller livsmedel inklusive dricksvatten.Livsmedelsverket ska i konsumenternas intresse arbeta aktivt för säkra livsmedel av hög kvalitet, redlighet i livsmedelshanteringen och bra matvanor.På Livsmedelsverket i Uppsala arbetar ca 330 personer.Ytterligare ca 200 medarbetare återfinns på slakterierna och gränskontrollerna runt om i landet.Livsmedelsverket har som mål att vara en av Sveriges bästa arbetsplatser som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla.Se även www.livsmedelsverket.se.
Livsmedelsverket söker Mikrobiolog med inriktning antibiotikaresistens till mikrobiologiska enheten
Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med riskvärdering av antibiotikaresistenta mikroorganismer i livsmedel.Arbetet omfattar också utveckling/implementering av analysmetoder och kartläggningar rörande förekomst av antibiotikaresistenta mikroorganismer i livsmedel.Även riskbedömning av användandet av antibiotikaliknande substanser och antibiotikaresistenta mikroorganismer vid livsmedelsframställning är tänkbara uppgifter.Du kommer att samarbeta med andra nationella myndigheter kring antibiotikaresistens och även internationellt arbete kan bli aktuellt.
Kvalifikationer
Vi vill att du har kunskaper motsvarande doktorsexamen i mikrobiologi och mycket goda kunskaper om antibiotikaresistens.Erfarenhet av mikrobiologiska livsmedelsanalyser och riskvärdering är meriterande.Du bör ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska.Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.Vi vill att du är drivande och kan arbeta både självständigt och i grupp.
Upplysningar
Mikrobiologiska enheten hör till forsknings- och utvecklingsavdelningen och har till uppgift att bidra till det vetenskapliga underlaget för arbetet inom Livsmedelsverket.På enheten görs metodutveckling, undersökningar och riskvärderingar av bakterier, virus och mögelsvampar i mat och dricksvatten.Dessutom fungerar enheten som stöd för Livsmedelsverkets regel- och tillsynsavdelningar samt till externa livsmedelslaboratorier.Enheten består av ca 30 personer.