Mikrobiolog till avdelningen Hållbara matvanor

Mikrobiolog till avdelningen Hållbara matvanor

Arbetsbeskrivning

Är du utbildad mikrobiolog med intresse för livsmedel? Vill du vara med och bidra till att vi i Sverige har en hållbar livsmedelskonsumtion, säkra livsmedel och inte blir lurade om vad maten innehåller? Då ska du se hit. Vi söker dig som vill arbeta med riskhantering av mikrobiologiska frågeställningar. Du är analytisk, strukturerad, kommunikativ och har förmågan att se helheten i frågeställningar.

Team risk- nyttohantering och miljö

I teamet, som hör till avdelningen Hållbara matvanor, arbetar idag 8 personer med olika kompetenser och stort engagemang. Vi har förmånen att få arbeta med en bredd av frågor, vilket ger oss ett bra helhetsperspektiv och möjlighet att ständigt utveckla vår kompetens. Arbetet präglas av en tvärvetenskaplig dialog med mycket utåtriktad verksamhet - det vi gör når ut i samhället.

Teamet har som huvuduppgift att arbeta med riskhantering i frågor som rör mat och dricksvatten. Vi tar fram råd och information inom områdena mikrobiologi, toxikologi, allergi och miljö. Vi jobbar också med miljöfrågor och klimatanpassning inom livsmedelssektorn, samt Livsmedelsverkets arbete med omställningen till en hållbar livsmedelskonsumtion. Avdelningen ansvarar även för Livsmedelsverkets upplysningstjänst ”Fråga oss”.

Arbetsuppgifter

Du kommer arbeta brett med livsmedelsrelaterad riskhantering av mikrobiologiska frågeställningar. En viktig del av arbetet är att beställa och hantera vetenskapliga underlag för att därefter föreslå lämpliga åtgärder som till exempel kostråd. Arbetet och slutsatserna redovisas i rapporter. Arbetsuppgifter som berör det civila försvaret samt uppgifter inom avdelningens kvalitetsarbete ingår också. Du kommer också att delta i arbetet med Livsmedelsverkets upplysningstjänst, mediakontakter samt ta fram och uppdatera information för Livsmedelsverkets olika målgrupper. Därtill tillkommer övriga uppgifter inom teamet.

Arbetet innebär mycket samarbete både inom avdelningen och med andra avdelningar på Livsmedelsverket. Du kommer också att företräda Livsmedelsverket externt till exempel som föreläsare i samarbeten med andra myndigheter eller andra organisationer.

Din profil

Vi vill att du har examen från en naturvetenskaplig högskoleutbildning som inkluderar mikrobiologi. Vi vill också att du har yrkeserfarenhet eller utbildning inom livsmedelsmikrobiologi. Forskarutbildning liksom erfarenhet av kommunikativt och utåtriktat arbete inklusive media är en merit. Har du arbetat med livsmedelsrelaterade risker och/eller har projektledarerfarenhet ser vi även det som meriterande. Du ska ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Som person har du lätt för att se helheten samtidigt som du är analytisk, strukturerad och har lätt för att sätta dig in i nya ämnen. Du har mycket god samarbetsförmåga, är flexibel och är duktig på att kommunicera i både tal och skrift. Inom teamet stöttar vi alltid varandra i komplicerade frågor, men det är också viktigt att du kan arbeta självständigt, ta egna initiativ och driva arbetet framåt. Du behöver vara prestigelös och öppen för återkoppling, men också trygg i din egen kunskap och de beslut du slutligen fattar. Vi lägger stor vikt vid dessa personliga egenskaper.

 

Kontakt: Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Britta Ekman. Representant för Saco-S är Åsa Brugård Konde och för ST Anders Staffas. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag: 2022-06-07. Ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb, märk ansökan med diarienummer.

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse

Område/avdelning:  Undersökning och vetenskapligt stöd/Hållbara matvanor

Diarienummer: 2022/02242

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

All tillsvidareanställd personal vid Livsmedelsverket är krigsplacerad inom myndigheten.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Livsmedelsverket
  • 1 plats
  • Tills vidare
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 20 maj 2022
  • Ansök senast: 7 juni 2022

Besöksadress

Hamnesplanaden
None

Postadress

Box 622
UPPSALA, 75126

Liknande jobb


19 november 2024

QA/QP till ALS Sollentuna, Mikrolab Stockholm AB

QA/QP till ALS Sollentuna, Mikrolab Stockholm AB

9 oktober 2024

Postdoc in microbial ecology

Postdoc in microbial ecology

8 oktober 2024