OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Har du erfarenhet inom molekylära mikrobiologiska analyser, och vill bidra till minskad spridning av sjukdomsframkallande mikroorganismer i livsmedel och vatten? Som mikrobiolog/molekylärbiolog i Team Mikrobiologi får du möjlighet att arbeta med mikrobiologiskt analysarbete, både i samband med livsmedelsburna utbrott och i projekt, samt att bidra till kunskapsutvecklingen inom området livsmedelsburen smitta.
Team Mikrobiologi
Livsmedelsverkets Biologiavdelning är nationellt kompetenscentrum för livsmedels- och dricksvattenmikrobiologi, GMO, allergener och artidentifiering. Team Mikrobiologi är en del av Biologiavdelningen och består av åtta medarbetare. Vårt uppdrag är att ge expertstöd inom området livsmedelsmikrobiologi. Vi tar fram nya kunskapsunderlag genom kartläggningar av smittsamma bakterier och parasiter i mat och vatten, och utför uppdragsanalyser, samt bidrar med stöd och analyser vid utbrottsutredningar. Vi är också nationellt referenslaboratorium (NRL) för Listeria, E. coli, koagulaspositiva Stafylokocker och Campylobacter. Vi kan erbjuda ett omväxlande arbete med goda utvecklingsmöjligheter i helt nya lokaler i Uppsala Science Park med möjligheten att få bidra till Livsmedelverkets arbete för säker mat och säkert dricksvatten.
Arbetsuppgifter
Som mikrobiolog/molekylärbiolog kommer du att arbeta som expert med mikrobiologiska och molekylärbiologiska analyser för att påvisa smittämnen i komplexa livsmedelsmatriser inklusive dricksvatten och miljöprov. Du kommer fylla en nyckelroll i teamets vidareutveckling av avdelningens arbete med sekvensering och efterföljande bioinformatiska analyser. Du kommer dessutom att bidra till teamets löpande verksamhet där kartläggningar, utbrottsanalyser, kvalitetsarbete och metodutveckling är viktiga komponenter. Du kommer att ansvara för planering, genomförande samt rapportering från projekt och laborativt analysarbete, både självständigt och i samarbete med övriga medarbetare i teamet.
Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har universitets- eller högskoleutbildning inom mikrobiologi eller motsvarande samt arbetserfarenhet av mikrobiologiskt och/eller molekylärbiologiskt laboratoriearbete. Vår drömkandidat har erfarenhet av laborativa moment och datahantering från olika sekvenseringsplattformar samt efterföljande bioinformatiska analyser och gärna erfarenhet av analyser av sjukdomsframkallande bakterier i livsmedel, vatten eller miljöprov. Forskarutbildning i bioinformatik/bioteknik eller annat relevant område och erfarenhet av kvalitets- och förbättringsarbete, projektledning, och annat myndighetsarbete är meriterande. Du ska kunna kommunicera resultat och annan information i tal och skrift på svenska, samt obehindrat tillgodogöra dig och presentera information på engelska.
Personliga egenskaper
Du är driven och har en god förmåga att självständigt planera, sammanställa, och rapportera ditt arbete. Du är analytisk och har ett lösningsorienterat arbetssätt och kan kombinera planerade och oplanerade arbetsuppgifter samt har förmåga att göra omprioriteringar. Du ska kunna samarbeta samt skapa goda relationer och nätverk, eftersom det är tillsammans med ditt team som du lyckas och utvecklas. Vi kommer att lägga stor vikt vid dessa personliga egenskaper.
Kontakt: Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Anders Folkesson. Representant för SACO är Jonas Ilbäck och för ST Rasmus Grönholm. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.
Sista ansökningsdag: 2021-05-16. Ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb, märk ansökan med aktuellt diarienummer.
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse
Område/avdelning: Område Undersökning och vetenskapligt stöd/Biologiavdelningen
Diarienummer: 2021/01444
Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.
All tillsvidareanställd personal vid Livsmedelsverket är krigsplacerad inom myndigheten.
Välkommen med din ansökan!
Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Livsmedelsverket arbetar för säker mat och bra dricksvatten, bra matvanor och att ingen ska bli lurad om vad maten innehåller. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd, kontroll och krisberedskap.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.