OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Skogsdungen är ett föräldrakooperativ i hjärtat av Mjärdevi. Nära till skog och natur, men också till Mjärdevi Science Park och Linköpings Universitet. Kooperativet har funnits i 26 år och har ca 35 barn och 6 anställda. Föräldrar befinner sig ständigt på förskolan och har nära kontakt med all personal och barn. Som kock kommer du att ingå i ett arbetslag som arbetar nära barnen och tillgodoser kooperativets önskemål om kosthållning. Det är ett föräldrakooperativ som styrs av en styrelse som medlemmarna har förtroenderöstat och det är deras direktiv som styr ditt arbete. Vår nuvarande kock kommer att vara föräldraledig under nästkommande läsår.
Arbetsbeskrivning
I denna roll som kock på Skogsdungen ansvarar du för att städa köket och dess närliggande ansvarsområde i huset, diska efter varje måltid. Inom kökets tilldelade budget ska du: planera, beställa och ta emot leveranser, tillaga och servera hälsosam och näringsriktig kost till barnen på förskolan, samt ansvara för att avtal och riktlinjer för inköp och livsmedelshantering följs. Som kock har du ett stort ansvar att vid behov anpassa kosten utifrån barns speciella behov som exempelvis allergier eller specialkost. Vi lägger stor vikt vid näringsrik och omväxlande mat som lagas från grunden, därför är det viktigt att du har erfarenhet av denna typ av matlagning. Ambitionen är att förgylla barnens vardag med ekologisk och näringsriktig mat. I uppdraget ingår att laga varierade frukostar, luncher och mellanmål som ger barn och pedagoger nya smakupplevelser. Vi anser att köket är förskolans hjärta och därför är ett bra samarbete med pedagoger, vårdnadshavare och barn en viktig del i det dagliga arbetet. Detta kräver flexibilitet och kreativitet.
Matsedelsplaneringen sker efter Livsmedelsverkets rekommendationer om bra mat i förskola och Skogsdungens uppsatta krav. Maten ska vara vällagad och presenteras på ett aptitligt och trevligt sätt.
Vi söker dig som har avslutad 3-årig (alt.2-årig äldre) gymnasieutbildning med inriktning restaurang och livsmedelsprogrammet eller eftergymnasial utbildning till kock som bedöms likvärdig. Gärna några års yrkeserfarenhet. Du som person brinner för att laga nyttig och näringsberäknade måltider enligt Livsmedelverkets rekommendationer och Skogsdungens krav. Du har goda kunskaper om egenkontroll och kan arbeta självständigt. Du har goda kunskaper kring hygien i storkök. Du ser möjligheter istället för svårigheter, är social, stresstålig, noggrann och flexibel. Vi söker dig som gör det där lilla extra.
Kvalifikationer
Vi ser att du har en avslutad hotell- och restaurangprogrammet eller likvärdig utbildning. Du ska även ha goda kunskaper om gällande regler och riktlinjer avseende livsmedelshygien och egenkontroll. Du har god datorvana och är noggrann att följa gällande avtal, riktlinjer och budget när det gäller inköp. Som person är du självständig, noggrann, ansvarsfull, serviceinriktad och har god samarbetsförmåga. Du brinner för mat och matlagning och är noga med att tillaga hälsosam mat för växande barn, maten lagas från grunden och du undviker halv/helfabrikat. Du bidrar med energi och positiv atmosfär på arbetsplatsen. Du ska med din erfarenhet, kunskap och goda förmåga att visa hur mat får en att må bra.