OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Livsmedelsverket är den statliga centrala myndigheten för frågor som gäller livsmedel inklusive dricksvatten.Livsmedelsverket ska i konsumenternas intresse arbeta aktivt för säkra livsmedel av hög kvalitet, redlighet i livsmedelshanteringen och bra matvanor.På Livsmedelsverket i Uppsala arbetar ca 330 personer.Ytterligare ca 200 medarbetare återfinns på slakterierna och gränskontrollerna runt om i vårt land.Se även www.slv.se.
Livsmedelsverket söker Naturvetare för arbete med utvärdering av bekämpningsmedel vid toxikologiska enheten (vikariat ett år med möjlighet till förlängning)
Arbetsuppgifter
Utvärdering och riskbedömning av bekämpningsmedelsrester i livsmedel i samband med ansökningar om godkännande och registrering av bekämpningsmedel i Sverige.Arbetet innebär täta kontakter med experter på Kemikalieinspektionen, inom EU och ansökande företag.
Kvalifikationer
Du ska ha akademisk examen med naturvetenskaplig inriktning och fördjupade kunskaper i toxikologi eller ekotoxikologi.Du måste vara väl förtrogen med att kritiskt granska och bedöma vetenskaplig information.Kompetens inom hortikultur eller agronomi samt tidigare erfarenhet av toxikologiska bedömningar med inriktning mot livsmedel/jordbruk samt erfarenhet av myndighetsarbete är meriterande.För att vi ska kunna bedöma din ansökan är det viktigt att du anger vilka kurser som ingått i din utbildning.
Täta externa och interna kontakter ställer höga krav på god samarbetsförmåga, noggrannhet och gott omdöme.Du måste kunna arbeta självständigt, vara van att fatta egna beslut och uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på svenska och engelska.
Upplysningar
Toxikologiska enheten bedömer risker med kemiska ämnen i livsmedel.Bedömningarna utgör underlag för verkets ställningstaganden i form av gränsvärden, karenstider, kostrekommendationer, livsmedelskontroll etc.Vi är 24 toxikologer som arbetar inom detta område.Arbetet innebär ständigt nya frågeställningar, snabb kunskapsutveckling och täta kontakter med forskare, andra myndigheter, industri och massmedia.