Nutritionister

Arbetsbeskrivning

Livsmedelsverket är den statliga centrala myndigheten för frågor som gäller livsmedel inklusive dricksvatten. Livsmedelsverket ska i konsumenternas intresse verka för säkra livsmedel av hög kvalitet, redlighet i livsmedelshanteringen och bra matvanor. På Livsmedelsverket i Uppsala arbetar ca 330 personer. Ytterligare ca 200 medarbetare återfinns på slakterierna och gränskontrollerna runt om i vårt land. Livsmedelsverket har som mål att vara en av Sveriges bästa arbetsplatser som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla Se även www.slv.se

Livsmedelsverkets nutritionsavdelning söker två medarbetare för arbete med matvaneundersökningar.

Livsmedelsverket utvecklar och utökar arbetet matvaneundersökningar. Undersökningarna ska göras kontinuerligt och på representativa urval av befolkningen. De ligger till grund för verkets arbete för bra matvanor och riskvärderingar samt bidrar till EU-arbetet kring data om intag av livsmedel och tillsatser.

Tjänst
Diarienummer (4836/2007)
Arbetsuppgifter:
Du kommer att arbeta med att utveckla metoder och verktyg för matvaneundersökningar. Arbetet kommer att bestå i att kontrollera data och kvalitetssäkra metoder, att bearbeta och sammanställa resultat och slutsatser i rapporter och att presentera resultaten i skriftliga och muntliga sammanhang. Arbetet sker tillsammans med den projektgrupp på Livsmedelsverket som ansvarar för matvaneundersökningar.

Kvalifikationer:
Vi vill att Du som söker är högskoleutbildad nutritionist, dietist, kostekonom eller har motsvarande högskoleutbildning inom nutrition/kostvetenskap.

Du ska ha erfarenhet av att sammanställa resultat och dra slutsatser från kostundersökningar. Du ska ha mycket goda kunskaper i statistik och statistikprogram och mycket god datorvana. Du ska vara bra på att skriva rapporter och presentera resultat både muntligt och skriftligt för olika målgrupper, även massmedia. Arbete på Livsmedelsverket innebär även att delta i övrigt myndighetsarbetet inom nutritionsområdet. Meriterande är breda kunskaper i nutrition liksom högskoleutbildning i statistik och erfarenhet av forskning.

Tjänst
Diarienummer (4837/2007)
Arbetsuppgifter:
Du kommer att delta i arbetet med att utveckla metoder och verktyg för matvaneundersökningar och i genomförande av dessa, med ett särskilt ansvar för det praktiska arbete som genomförande av en matvaneunder-sökning innebär. Arbetet sker tillsammans med den projektgrupp på Livsmedelsverket som ansvarar för matvaneundersökningar.

Kvalifikationer:
Vi vill att Du som söker är högskoleutbildad nutritionist, dietist, kostekonom eller har motsvarande kunskaper i nutrition/kostvetenskap.
Du ska ha erfarenhet av kostundersökningsmetoder och av att ha genomfört sådana studier och ha mycket god datorvana. Kunskap om livsmedel, matvanor, receptberäkning samt matlagning och portionsstorleksbestämning är viktigt. Arbete på Livsmedelsverket innebär även att delta i övrigt myndighetsarbetete inom nutritionsområdet.

För båda tjänsterna gäller att du ska vara beredd att arbeta med olika arbetsuppgifter på nutritionsavdelningen. Du ska vara noggrann, flexibel, öppen och kommunikativ. Du ska kunna tala och skriva svenska och engelska. Båda tjänsterna är tillsvidare och provanställning tillämpas.

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Livsmedelsverket
  • 1 plats
  • Heltid
  • Publicerat: 9 november 2007
  • Ansök senast: 25 november 2007

Besöksadress

Hamnesplanaden
None

Postadress

Box 622
UPPSALA, 75126

Liknande jobb


Project leader and expert in Sustainable Nutrition

Project leader and expert in Sustainable Nutrition

24 oktober 2024

Nordisk Produktspecialist Hipp Barnmat

Nordisk Produktspecialist Hipp Barnmat

3 juli 2024

Researcher in Sustainable Nutrition

Researcher in Sustainable Nutrition

21 februari 2023