OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
På Enheten för köttillsyn är vi ca 200 anställda.Vi arbetar med offentlig kontroll, livsmedelshygien och smittskyddsfrågor inom området kött.Vi arbetar aktivt för att effektivisera den offentliga kontrollen och för en likvärdig tillsyn i hela Sverige.Verksamheten är utspridd över hela landet och organisatoriskt indelad i sex regioner och en centralenhet i Uppsala.Arbetsuppgifter Som officiell veterinär arbetar du huvudsakligen med livsmedelssäkerhet, redlighet smittskydd och djurskydd genom granskning av företagens system för att styra sina processer och genom kontroller i samband med slakt. Den huvudsakliga tjänstgöringen är förlagd till slakteriet i Skövde.I tjänsten ingår även att du, vid behov, med kort varsel ska kunna tjänstgöra på annan ort inom regionen.Du arbetar med kontrollverksamhet på regionens olika livsmedelsanläggningar samt köttbesiktning.I kontrollverksamheten ingår administrativa uppgifter (t.ex. godkännandeprövningar) knutna till regionens kontrollobjekt.I regionen finns tamboskapsslakterier, ett fjäderfäslakteri och ett knappt 100-tal övriga livsmedelsanläggningar inom chark och styck, mjölk och ost, äggprodukter och äggpackerier samt några övriga storskaliga livsmedelsanläggningar.Kvalifikationer Tjänsten förutsätter veterinärlegitimation från Sverige eller annat EU-land.Du behöver kunna arbeta självständigt och ha mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga.Erfarenhet av livsmedelshygien, kvalitetsfrågor i livsmedelsproduktion samt av arbete vid slakteri är meriterande.Vi förutsätter att du behärskar svenska bra i tal och skrift och förstår engelska.B-körkort är ett krav.Du behöver kunna arbeta självständigt och ha mycket god kommunikations-och samarbetsförmåga.B-körkort är ett krav för tjänsten. 6 månaders provtjänstgöring kommer att tillämpas.Om Livsmedelsverket Livsmedelsverket är den statliga centrala myndigheten för frågor som gäller livsmedel inklusive dricksvatten.Livsmedelsverket ska i konsumenternas intresse verka för säkra livsmedel, redlighet i livsmedelshanteringen och bra matvanor.På Livsmedelsverket i Uppsala arbetar ca 330 personer.Ytterligare ca 200 medarbetare återfinns på slakterierna och gränskontrollerna runt om i landet.Livsmedelsverket har som mål att vara en av Sveriges bästa arbetsplatser som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla.Se även www.livsmedelsverket.se.