OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Lunds kommun har samlat alla tillagningsköken inom skola och äldreomsorg i en gemensam organisation, Måltidsservice, som tillhör Serviceförvaltningen. Måltidsservice omfattar 135 medarbetare och omsätter ca 100 miljoner kronor per år. Måltidsservice står inför en organisationsförändring med ny områdesindelning med två till fem tillagningskök som bygger på en geografisk och logistisk indelning. Inom varje område blir en områdeschef fullt ansvarig för verksamhet, arbetsledning, arbetsmiljöarbetet och ekonomi. I respektive tillagningskök finns en produktionsledare som medverkar och leder den dagliga verksamheten. Områdeschefen lyder under affärsområdeschefen och ingår i Måltidsservice ledningsgrupp där samordning för hela Måltidsservice sker. Måltidsservice rekryterar internt och externt fem områdeschefer. Områdeschefer till områdena: Centralköket och Papegojelyckans kök, ref nr 06/01 Svane- och Polhemsskolans kök, ref nr 06/02 Vikinga-, Nyvångs- och Killebäcksskolans kök, ref nr 06/03 Järnåkra- Fälads- och Gunnesboskolans kök, ref nr 06/04 Vevrehemmet, Fästan, Solhem och Genarpsköket, ref nr 06/05 Arbetsuppgifter: Områdeschefen skall samordna, utveckla, kostnadseffektivisera och leda arbetet med medarbetare och samarbetsparter inom området. Arbetet innebär också att vara en sammanhållande länk och samverka, sprida information, arbeta självständigt, entusiasmera, skapa arbetsglädje och utveckla samarbetet på olika håll inom området. Erfarenhet och utbildning: Områdeschefen skall ha kostekonom-, YTH- eller motsvarande utbildning samt erfarenhet från arbete inom storkök gärna i ledande befattning. Stor vikt lägges vid personliga egenskaper såsom känsla för service, kvalite och kundrelationer, socialkompetens, flexibilitet, stresstålighet, förändringsbenägenhet, samarbetsförmåga, organisationsförmåga, ledareförmåga samt förmågan att se områdets helhet och hitta optimala lösningar. Körkort erfordras.