OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
ARBETSBESKRIVNING
Vi gillar att ha två kökschefer. Tanken är att en är främst administrativt och en är främst operativt ansvarig. Men tjänsterna går absolut ihop och ni måste kunna täcka upp för varandra. Tillsammans med din kollega har ni ett kreativt ansvar samt arbetsledningsansvar.
Vi söker nu en operativ kökschef. Du blir en del av en oerhört kompetent ledningsgrupp med mycket stor bredd inom mat & vin, personalhantering, ekonomi, bokningstänk, ledarskap, mm, och kommer därför ha mycket stora möjligheter till personlig utveckling.
Flytande svenska och bra engelska är nödvändig för tjänsten.
Du arbetar november-april i Sälen samt juni-augusti på Öland. Semester samt inarbetad ledighet tar du ut i maj, september och oktober. Körkort och bil är nödvändigt. Tjänsten är en tillsvidareanställning.
DIN PROFIL
Du har tidigare erfarenhet som kökschef. Det är bra om du har insikt i schemaläggning, beställningar, kunskap i köksekonomi. Framför allt måste du som operativ kökschef gilla att leda, coacha och utveckla ditt köksteam. I tjänsten kommer du även att jobba med att skapa nya rätter, skriva recept samt menyer.
Vi jobbar väldigt mycket med mat och dryck i kombination så du kommer tillsammans med vår huvudsommelier sätta riktigt bra smakkombinationer. Ett genuint matintresse är en given förutsättning för att du ska fungera och trivas hos oss. Du ska ha god kunskap om HACCP och du praktiserar en hög nivå på kökshygien.
Arbetsteamet består av 12-14 st kockar/köksbiträden, 2 köksmästare, 2 souschefer samt 2 diskare. Vi månar om att man hjälps man åt som ett team.
START/BOSTAD
Ca 1 november 2022. På lammet & Grisen är vi väldigt måna om vår personal och äger allt vårt personalboende. Du får självklart möjlighet att bo på något av våra välutrustade personalboende både i Sälen och på Öland.
VÅRA VÄRDERINGAR
Vårt hållbarhetstänkande genomsyrar hela verksamheten - personal, gäster och samhälle.
Det yttrar sig i att vi skapar förutsättningar för att t ex våra anställda varje arbetsdag sitter ner och äter riktigt bra och vällagad mat, men även att vi väljer lokalproducerat, sparar på miljön och bidrar till att de småskaliga jordbruken, tillverkarna och producenterna i Sälen och på Öland kan verka med produkter i världsklass! Vi ser ständigt över energiförsörjningen, ventilation, värmeåtervinning mm - vi tar vårt ansvar och det är därför viktigt att du som kökschef har en samsyn och vidareförmedlar den till alla personal.