OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Orkla Foods Sverige tillagar mat och dryck i Sverige med kärlek och omtanke om människor, hav och land. Våra varumärken är Abba, Kalles, Felix, BOB, Frödinge, Ekströms, Risifrutti, Grandiosa, Önos, Mrs Cheng´s, Kung Gustaf, FUN Light, Grebbestads, JOKK, Den Gamle Fabrik, Ejderns, Svennes, Hållö, Lucullus, Limfjord, Anamma, Krögarklass, Liva Energi och Paulúns. Vi har en omsättning på cirka 5 miljarder kronor och har runt 1 500 anställda i Malmö, Eslöv, Simrishamn, Frödinge, Fågelmara, Kumla, Kungshamn, Tollarp, Uddevalla (lager), Vansbro och Örebro. Vår vision är att vi ska vara "Din vän i vardagen" genom att leva upp till våra värdeord – modig, pålitlig och inspirerande. Orkla Foods Sverige ingår i den norska koncernen Orkla som är noterat på Oslobörsen.
Orkla Foods Sverige söker nu en laborant som tillsammans med kollegor står för kärnkompetensen inom mikrobiologiska analyser i verksamheten.
Detta är rätt utmaning för dig om du har passion för mat och dryck samt brinner för kvalitetsfrågor. Om du dessutom har ett genuint intresse för laboratoriearbete och vill arbeta i ett av Sveriges största livsmedelsföretag med ett öppet, hjälpsamt och professionellt klimat är detta en passande tjänst för dig.
Har du det som krävs erbjuds du en tjänst i ett framgångsrikt internationellt företag med välkända varumärken och högkvalitativa produkter som har en egen produktion samt närhet till marknaden. Tjänsten avser en tillsvidareanställning med placeringsort i Eslöv.
Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Du kommer att ingå i funktionen laboratorium på central nivå som stödjer hela Orkla Foods Sveriges verksamhet. Viktiga arbetsuppgifter innefattar:
• Planera och utföra mikrobiologiska analyser på våra råvaror och produkter samt följa upp och analysera mätresultat
• Ansvara för instrument och utrustning, utföra kalibreringar och skriva rapporter
• Vara delaktig och ta ansvar i ackrediteringsdelen inom den mikrobiologiska delen på laboratoriet
• Medverka och stötta verksamheten med din kompetens vid avvikelsehantering och förbättringsarbete och även vid produktions- och innovationsprojekt.
Kvalifikationer
Som person är du praktisk och initiativtagande. Du arbetar lika bra i samarbete som självständigt samt har ett genuint intresse av mat, kvalitet och laboratoriearbete. Servicekänsla, kvalitetsmedvetenhet och en positiv inställning är också viktiga egenskaper för att du ska lyckas och trivas i vår organisation. Du har en känsla för ordning och reda samt är strukturerad i ditt arbetssätt. Din inställning och dina värderingar går hand i hand med våra; du är modig, inspirerande och pålitlig!
Vi söker dig som har en universitets-/högskoleutbildning med inriktning mikrobiologi eller motsvarande. Vi ser att du har några års erfarenhet av laboratorium med mikrobiologiska analyser. Du är flytande i svenska och engelska i såväl tal som skrift. Du har vana av att arbeta i Office-paketet och system för labbdata, samt känner dig bekväm med att använda dator som ett verktyg i ditt arbete. Har du dessutom erfarenhet av livsmedelsproduktion är detta en merit.
Kontaktpersoner och ansökan
Då vi samarbetar med Badenoch + Clark i denna rekrytering är du välkommen att kontakta Senior Consultants Matilda Rodey, matilda.rodey@badenochandclark.se, eller Sarah Wallentin, sarah.wallentin@badenochandclark.se, om du har frågor om tjänsten. Du söker tjänsten på www.badenochandclark.se. Vänligen observera att vi inte accepterar ansökningar via epost. Badenoch + Clark använder tester och videointervjuer som urvalsverktyg för rättvis och fördomsfri rekrytering.
Sommaren är i antågande och du kan ansöka ända fram tills 13 augusti - vi kommer att ha begränsad närvaro under semesterveckorna. Vi beräknar att hålla intervjuer under vecka 33 och 34.
Välkommen med din ansökan!
Kontaktpersoner på detta företaget
Staffan Heidenberg
Senior Executive Consultant Christopher Thorstrand