OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Hygien är väldigt viktig i ett kök. Som pizzabagare måste man vara noggrann och hålla sin arbetsplats ren och hantera alla livsmedel på ett korrekt sätt. Efter varje arbetspass städas köket vilket ofta ingår i arbetet.
Det är också viktigt att ha kunskap om och kunna redovisa ingredienserna i maten som lagas så att de gäster som till exempel har en allergi kan göra rätt val från menyn.
Arbetsuppgifterna varierar beroende på var man arbetar och hur stor pizzerian/butiken/restaurangen är. Ibland tar pizzabagare även upp beställningar och tar betalt. Man kan också servera, plocka disk och diska. Att göra alla moment själv är typiskt för en mindre pizzeria eller pizzabutik. Periodvis kan det bli många beställningar samtidigt som man bakar pizzan och har kundkontakt, vilket innebär att arbetet stundtals blir stressigt. Arbetsmiljön i köket är varm, det slamras med kastruller och bunkar och ljudnivån kan vara hög. Tunga lyft förekommer vilket gör att arbetet kan vara påfrestande för rygg, axlar och ben. Pizzabagare som är egna företagare sköter också inköp, marknadsföring, personal, budget och redovisning.