OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Vi vill få människor att upptäcka Sverige.I vår verksamhet finns 320 vandrarhem, tio fjällstationer och 43 fjällstugor längs vandringsleder i de svenska fjällen.Lokalt anordnas aktiviteter i 84 föreningar (krets).Internationellt är STF en del av vandrarhemsorganisationen HI Hostels.STF ger ut medlemstidningen Turist.Medelantalet anställda är cirka 250.STF omsätter ungefär 260 miljoner kronor.Fjällstationen ligger i väglöst land vid Blåhammarkläppen i västra Jämtland och utgör en del av "Jämtlandstriangeln" med Sylarna och Storulvån.Här finns 60 gästbäddar, en välkänd matservering och en liten butik.Ca 7.000 övernattningar, en omsättning på ca 6 miljoner och ca 10 säsongs-anställda.Platschefen är helårsanställd.Blåhammarens gäster är i första hand vandrare och turåkare.Hit kommer man för att övernatta som en del av en längre tur eller som enskilt utflyktsmål där inte minst maten har kommit att bli en central del i upplevelsen. Tjänsten innebär ett övergripande drifts- och resultatansvar för vandrarhemsverksamheten på Blåhammaren Fjällstation och du rapporterar till STF Destinationschef Södra Norrland. Vi ser en bakgrund inom hotellbranschen som grundläggande och med dokumenterad erfarenhet av att planera, leda och vidareutveckla en turistverksamhet. Blåhammaren Fjällstation befinner sig i en spännande utvecklingsfas varför vi helst ser att du har erfarenhet av att leda en verksamhet i fjällen.Vidare har du ett stort intresse för mat och dryck, då en stor del av produkten utgörs av detta. Du förstår stora volymer avseende gästnätter och säsongsvariationer.Insikt i branschekonomi och krav på erfarenhet av självständigt arbete, utifrån verksamhetsplan och budget mot uppsatta mål.Att vara platschef i STF fjällverksamhet är till stora delar ett livsstilsyrke.Gediget intresse för friluftsliv och hög fjällkompetens är en förutsättning.En familjesituation som går att förena med att verksamheten bedrivs i väglöst land.Detta är särskilt framträdande under säsong.Ledarrollen är mycket central, vi söker en synlig och tydlig chef som brinner för att ge bästa tänkbara service till våra gäster och som förstår vikten av att inspirera och vidareutveckla våra duktiga och engagerade medarbetare.Vi ställer höga krav på ett sunt ledarskap och ett gott värdskap!