OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Koncernen har egen verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazers mission är att skapa smakupplevelser. Fazers framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2016 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till närmare 15 000.
Fazer Food Services serverar närmare 85 000 måltider dagligen i Sverige, de flesta under varumärket Amica, men även under Fazer och nya varumärket Tastory. Fazer Food Services Sverige har cirka 1500 anställda och driver cirka 200 enheter på företag, skolor, universitet samt inom försvar, sjukvård och äldrevård.
Vi skapar smakupplevelser
Fazer Food Services, Stockholm
Skapar glädje och välmående med meningsfulla matupplevelser
Ditt jobb för att skapa smakupplevelser på Fazer
Vi behöver förstärka vårt team med ytterligare en produktchef/varumärkesansvarig med ansvar för affärsområdet Concession, våra öppna restauranger. Som produktchef för detta område är du varumärkesansvarig för våra varumärken Tastory och Bistro A och eventuella framtida varumärken inom sektorn. Produktchefen ansvarar för att äga utveckla och förvalta definierade koncept och lösningar utifrån ett gäst- och kundperspektiv. Som produktchef består dina huvudsakliga arbetsuppgifter av att skapa marknadsplan och strategi för att nå ut på marknaden med respektive koncept, kommunicera om koncepten i interna och externa kanaler, säkerställa att kommunikation och information i digitala kanaler hålls uppdaterad samt definiera och utveckla kommersiellt framgångsrika och lönsamma koncept. Du ingår i en grupp på sex personer som alla arbetar med marknads- och konceptutvecklingsfrågor och du har två andra produktchefskollegor i gruppen. Ytterligare ansvarsområden som produktchef hos oss är bland annat: konceptdokumentation, uppdatera erbjudandeupplägg för koncepten, definiera nyckeltal för koncepten samt arbeta med säljmaterial. Du har din arbetsplats på vårt kontor på Lindhagensgatan i Stockholm och rapporterar direkt till chef för produkt och marknad.
Vad vi önskar av dig
Du har civilekonomutbildning med inriktning marknadsföring alternativt eftergymnasial utbildning kompletterat med ekonomi och marknadsföringsstudier. Vi söker dig med minst tre års erfarenhet från arbete som produktchef eller konceptutvecklingschef inom relevant område såsom restaurangkedjor, andra serviceområden eller detaljhandel. För att vara lämplig i rollen som produktchef hos oss har du även tidigare erfarenhet av att arbeta mycket med kommunikation och projektledning. Du talar och skriver flytande i svenska samt har en god affärsengelska. Du har goda kunskaper i Microsoft Office paketen.
Som person är du kommersiell i ditt synsätt och har en kommersiell förståelse med ett strategiskt tänkande. Du är initiativrik, drivande och tycker om att följa trender och utvecklingen i branschen. Du har lätt för att sälja in dina idéer i organisationen och är självständig i ditt arbete. I rollen som produktchef är det viktigt att du är förtroendegivande och har lätt för att samarbeta med andra. Vi värdesätter ditt driv och strukturerade arbetssätt. För att vara lämplig i rollen ser vi att du är kreativ med en god analytisk förmåga samt att du är duktig på att uttrycka dig i skrift.
Fazer erbjuder
En spännande nyckelroll i ett familjeägt företag som tänker långsiktigt och strategiskt vilket ger möjligheten att vara med och påverka. Du erbjuds även att utveckla dig själv samtidigt som du har möjligheten att utveckla dina medarbetare. Alla som arbetar på Fazer har möjlighet att ta del av vårt gedigna utbildningsprogram. Vissa utbildningar är obligatoriska medan andra kan väljas efter behov eller intresse. På Fazer arbetar vi för att ha friska medarbetare. Som anställd på Fazer har du friskvårdsbidrag samt möjlighet att vara med i Fazers idrottsförening.
Om Fazer Food Services kommersiella avdelning och affärsområdet Concession
I dagsläget består Commercial av fyra avdelningar. Förutom marknad och konceptutveckling så ingår även försäljning, anbud och vending i avdelningen och består av totalt ca 55 personer varv de flesta inom vending. Vi kommer under de närmsta fem åren att förnya våra varumärken och rulla ut detta i samtliga restauranger med en målsättning om att stärka våra positioner kraftigt på svenska marknaden. Vill du vara med och bidra till detta spännande arbete så är detta en tjänst för dig!
I den kommersiella avdelningen består av försäljning och koncept/marknad, totalt ca 15 medarbetare. Den största kunden omsätter 300 MSEK/år. Produkt- och marknadsavdelningen, där denna roll ingår, består av tre produktchefer, en web-koordinator, en kampanjansvarig och en chef. Var och en av dessa produktchefer ansvarar för ett antal av restaurangkoncepten inom respektive affärsområde samt de olika varumärken som finns. Inom affärsområdet Consession som denna produktchef kommer vara ansvarig för, finns varumärket Tastory som i dagsläget har två restauranger men ska växa med fyra till fem restauranger per år de kommande åren. Varumärket Bistro A ingår också i Concession och finns på sjukhus och har idag totalt tolv restauranger.
Stort fokus läggs på miljöarbete inom hela Fazerkoncernen och Fazer Food Services AB arbetar aktivt med olika miljöfrågor. Alla restauranger är miljöcertifierade, det serveras ekologisk mjölk i skolrestauranger, menyerna är säsongsanpassade och det ställs hårda krav på leverantörerna.
Ansök till Fazer och ta del av våra smakuppdrag
För mer information är du välkommen att kontakta chef produkt- och marknadsutveckling Malin Barkman Lind på telefon: 070-38 12 303. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 2018-01-07.
Bli en del av oss på Fazer för att tillsammans skapa glädje och välmående med meningsfulla matupplevelser!