Produktutvecklare - med en passion för sötsaker och innovation!

Produktutvecklare - med en passion för sötsaker och innovation!

Arbetsbeskrivning

Produktutvecklare - med en passion för sötsaker och innovation!
Brinner du för mat och nytänkande?
Vill du utvecklas i ett snabbväxande innovationsdrivet företag med högkvalitativa produkter och som är marknadsledande?
Vi söker nu en produktutvecklare med placering i Mjölby.
Vi söker just nu en driven och ambitiös produktutvecklare till vår affärsenhet Specialities & Decorations.
Du kommer att ha en viktig roll i företagets expansion, då produktutvecklingen är en förutsättning för vår tillväxtresa.
För att lyckas i den här rollen har du förmågan att hantera flera komplexa utvecklingsprojekt samtidigt, du har god kommunikations- och samarbetsförmåga, du tillför passion och inspiration tillsammans med en stark drivkraft att “make it happen”.
Du kommer att vara en del av vårt uppdrag att göra hållbarhet till norm genom vårt program "Forever Chocolate" med prioriteringar centrerade kring blomstrande jordbrukare, noll barnarbete, koldioxid- och klimatposivitet och skapande av 100 % hållbara ingredienser i alla våra produkter.
Vi på Barry Callebaut är mitt uppe i vår resa mot en helt ny typ av kakao- och chokladindustri. I egenskap av världsledande tillverkare av högkvalitativa choklad- och kakaoprodukter har vi stora möjligheter att utforma framtiden för hela vår industri. Vi är ett B2B-företag (business-to-business), vilket innebär att vi arbetar mot företag och vi servar hela livsmedelssektorn med allt från kakaobönor till de allra finaste av chokladprodukter. Vi tror på att göra gott och att återinvestera i de samhällen där vi driver vår verksamhet. Vårt engagemang i hållbarhet är långsiktigt och vårt mål är att skapa en hållbar framtid för och med kakao- och chokladprodukter. Vårt huvudkontor ligger i Zürich och vi har drygt 13.000 anställda som arbetar med stort engagemang i mer än 40 länder över hela världen. Vi är mycket stolta över vilka vi är och vad vi gör. Och naturligtvis håller vi ständig utkik efter duktiga medarbetare som kan ha en positiv inverkan både på vår industri och världen i stort!
Inom ASM Foods, som är en del av Barry Callebaut koncernen, ligger fokus på att utveckla och producera kundanpassade produkter för bageri-, konfektyr-, mejeri- och glassindustrin. Anläggningen i Mjölby har två produktionsanläggningar - en som är utformad för att producera vattenbaserade produkter som karameller, fruktfyllningar och andra såser, och den andra som är utformad för att producera fettbaserade produkter som choklad- och sammansatta överdrag och fyllningar. Vår produktion är smidig och flexibel, vilket underlättar stora nya möjligheter och kreativ produktutveckling.
På vår utvecklingsavdelning är vi stolta över att kunna ge mervärde till våra kunders produktportfölj genom att skapa skräddarsydda lösningar som är anpassade för ändamålet. Kundfokus är nyckeln, vilket för utvecklingen innebär att ha en stor förståelse för kundens behov, deras marknad och produkter samt deras produktionsprocesser. Vi strävar alltid efter kvalitet och driver kontinuerliga förbättringar av våra produkter och tjänster. Vi skapar nya marknadsmöjligheter genom att utnyttja vårt fantastiska samarbete med kunderna och våra produktinnovationer.
Rollen som produktutvecklare kräver en livsmedelsteknisk bakgrund samt en god råvarukunskap och förmåga att förstå olika livsmedelsprocesser.
HUVUDSAKLIGA ARBETSUPPGIFTER
Rollen innebär att du är aktiv i hela utvecklingsprocessen, antingen genom att skapa helt nya lösningar eller genom att anpassa och justera befintliga recept för att bättre passa kundens behov. Det är till stor del självständigt arbete men även i projektgrupp tillsammans med kollegor både från utvecklingsavdelningen och/eller andra avdelningar. Processen ska hela tiden dokumenteras vilket innebär att en stor del administrativt arbete ingår i tjänsten.​
Du kommer att leda alla steg i produktutvecklingsprocessen, från att förstå kundens uppdragsbeskrivning, skapa teoretiska recept, göra kostnadsberäkningar, ta fram produktprover i labbet, sätta upp nya slutliga recept som ska provköras i fabriken, för att slutligen levereras till en nöjd kund.
Under denna spännande resa kommer du att ha ett nära samarbete med både lokala nyckelfunktioner inom ASM såsom kvalitet, produktion och inköp, samt med internationella kollegor inom försäljning, innovation och utveckling och även med våra kunder.
Avdelningen hanterar parallellt en mängd projekt vilket ställer krav på bra struktur och noggrannhet i arbetet.
Vi erbjuder dig det lilla företagets möjligheter att påverka kombinerat med omväxlande arbetsuppgifter i en dynamisk miljö.
Om du känner igen dig i ovanstående beskrivning och om du är en driven person med höga ambitioner som älskar att hantera många olika uppgifter och flera kontaktytor i ditt dagliga arbete och värna om organisationens kärnvärden, då passar du perfekt för den här rollen!
AKADEMISKA OCH TEKNISKA KVALIFIKATIONER
Yrkeskvalifikationer
Vi söker dig med en högskoleexamen främst med inriktning mot livsmedel eller biokemi/biologi/mikrobiologi alternativt kemi eller process där du sedan har vidareutbildat dig inom livsmedelsindustrin. Du kan ha något års erfarenhet eller vara nyutexaminerad. Viktigt är att du är kreativ och innovativ med ett kulinariskt intresse.
Stor förståelse för livsmedelsingredienser och deras fysiska, kemiska, sensoriska och regulatoriska inverkan på produkter.
Erfarenhet av att arbeta och leverera mot (korta) deadlines i en livsmedelstillverknings- eller produktionsmiljö är ett plus.
Erfarenhet av projektledning är en fördel.
Dokumenterad kunskap om och erfarenhet av FSSC 22000, HACCP-arbete, livsmedelslagstiftning och livsmedelssäkerhet.
Du har god datorvana; erfarenhet av Office-paketet och CRM-system
Du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska.


Personlig kompetens
Hög grad av ansvarstagande och en stark servicekänsla.
Flexibel och förmåga att utföra flera uppgifter samtidigt.
"Hands on-mentalitet" som gillar att få arbetet gjort.
Förmåga att samarbeta över avdelningsgränserna och skapa engagemang för projekten.
Stark problemlösnings- och beslutsförmåga med förmåga att självständigt dra slutsatser.
Utmärkt skriftlig och muntlig kommunikationsförmåga.
En ambassadör för Barry Callebauts värderingar: Kundfokus, passion, entreprenörskap, laganda och integritet.


Är du vår nästa stjärna?


Ansök nu!

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Asm Foods AB Mjölby
  • 1 plats
  • Tills vidare
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 14 december 2022
  • Ansök senast: 8 januari 2023

Postadress

Kyrkogatan 26
Mjölby, 59530

Liknande jobb


Production Engineer IKEA Food

Production Engineer IKEA Food

11 november 2024