OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Produktutvecklare - med passion för sötsaker och innovation!
Brinner du för mat och nytänkande?
Vill du utvecklas i ett snabbväxande innovationsdrivet företag
med högkvalitativa produkter och som är marknadsledande?
Vi söker nu en produktutvecklare med placering i Mjölby.
Vi söker just nu en driven och ambitiös produktutvecklare till vår affärsenhet Specialities & Decorations. Tjänsten är ett vikariat under en föräldraledighet på cirka 12 månader.
Du kommer att ha en viktig roll i företagets expansion, då produktutvecklingen är en förutsättning för vår tillväxtresa.
För att lyckas i den här rollen har du förmågan att hantera flera komplexa utvecklingsprojekt samtidigt, du har god kommunikations- och samarbetsförmåga, du tillför passion och inspiration tillsammans med en stark drivkraft att “make it happen”.
Du kommer att vara en del av vårt uppdrag att göra hållbarhet till norm genom vårt program "Forever Chocolate" med prioriteringar centrerade kring blomstrande jordbrukare, noll barnarbete, koldioxid- och klimatposivitet och skapande av 100 % hållbara ingredienser i alla våra produkter.
Inom ASM Foods, som är en del av Barry Callebaut koncernen, ligger fokus på att utveckla och producera kundanpassade produkter för bageri-, konfektyr-, mejeri- och glassindustrin. Anläggningen i Mjölby har två produktionsanläggningar - en som är utformad för att producera vattenbaserade produkter som karameller, fruktfyllningar och andra såser, och den andra som är utformad för att producera fettbaserade produkter som choklad- och sammansatta överdrag och fyllningar.
På vår utvecklingsavdelning är vi stolta över att kunna ge mervärde till våra kunders produktportfölj genom att skapa skräddarsydda lösningar som är anpassade för ändamålet. Kundfokus är nyckeln, vilket för utvecklingen innebär att ha en stor förståelse för kundens behov, deras marknad och produkter samt deras produktionsprocesser. Vi strävar alltid efter kvalitet och driver kontinuerliga förbättringar av våra produkter och tjänster. Vi skapar nya marknadsmöjligheter genom att utnyttja vårt fantastiska samarbete med kunderna och våra produktinnovationer.
Rollen som produktutvecklare kräver en livsmedelsteknisk bakgrund.
HUVUDSAKLIGA ARBETSUPPGIFTER
I rollen som Interim Produktutvecklare kommer du att ta ett stort ansvar i hela produktutvecklingsprocessen. Från att tolka och förstå kundens unika behov till att skapa och anpassa recept som uppfyller kraven. Du kommer aktivt delta i skapandet av helt nya lösningar, men även finjustera och anpassa befintliga recept för att bättre matcha våra kunders önskemål.
En stor del av ditt arbete kommer att vara självständigt, men du kommer också att ha ett nära samarbete med kollegor från olika avdelningar. Detta innebär att dokumentera utvecklingsprocessens alla steg, se till att alla kostnadsberäkningar är korrekta och se till att produkterna testas i vårt laboratorium.
Slutligen kommer du att överföra de teoretiska recepten till praktiska tillämpningar, vilket innebär att du kommer att leda testkörningar i vår produktionsanläggning. Under hela resan kommer du att ha ett nära samarbete med flera viktiga funktioner inom ASM, inklusive kvalitetskontroll, produktion, inköp samt med våra internationella kollegor inom försäljning och innovation. Din förmåga att hantera flera parallella projekt och att noggrant och strukturellt dokumentera ditt arbete kommer att vara ytterst viktig för att lyckas i denna position.
Vi erbjuder dig det lilla företagets möjligheter att påverka kombinerat med omväxlande arbetsuppgifter i en dynamisk miljö.
AKADEMISKA OCH TEKNISKA KVALIFIKATIONER
Vi förväntar oss att du har en universitetsexamen, helst med inriktning på livsmedel, biokemi, biologi, mikrobiologi, kemi eller process, följt av vidareutbildning inom livsmedelsindustrin. Du kan ha några års erfarenhet eller vara nyutexaminerad. Det viktiga för oss är att du är kreativ och innovativ med ett kulinariskt intresse.
Ditt arbete så här långt bör ha gett dig gedigen kunskap och erfarenhet av FSSC 22000, HACCP-arbete, livsmedelslagstiftning och livsmedelssäkerhet. Har du erfarenhet av projektledning är det meriterande. Utöver detta ser vi gärna att du har tidigare erfarenhet av produktutveckling, med kunskap om både nya och befintliga recept. Din tekniska bakgrund inom livsmedel bör omfatta en djup förståelse för råvaror och livsmedelsprocesser, samt goda administrativa färdigheter för att noggrant kunna dokumentera hela utvecklingsprocessen. Du har även förmågan att samarbeta väl med såväl interna team som internationella kollegor för att förstå och uppfylla kundernas behov. Du har god datorvana samt talar och skriver obehindrat på svenska och engelska.
Personlig kompetens
I denna roll söker vi dig som har en hög ansvarskänsla och en utpräglad serviceinriktning. Din flexibilitet och förmåga att hantera flera uppgifter parallellt kommer att vara avgörande i den här rollen. Med en "hands on"-mentalitet är det viktigt för oss att du inte bara planerar och organiserar, utan också älskar att dyka in och få jobbet gjort.
I denna position kommer teamarbete att vara oerhört viktigt. Du bör ha en förmåga att samarbeta över avdelningsgränserna och kunna skapa engagemang för de projekt du leder. När utmaningar uppstår - vilket de ofta gör i denna snabbt föränderliga bransch - förväntar vi oss att du har en stark förmåga att lösa problem och fatta beslut. Ditt självständiga förhållningssätt och din förmåga att kunna dra slutsatser är mycket viktiga egenskaper.
En mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift är en förutsättning för allt du gör. Detta säkerställer att vi både internt och externt kan förmedla våra idéer, innovationer och lösningar på ett tydligt och övertygande sätt.
En ambassadör för Barry Callebauts värderingar: Kundfokus, passion, entreprenörskap, laganda och integritet.
Är du vår nästa stjärna?
YTTERLIGARE INFORMATION
Som Produktutvecklare kommer du att höra till utvecklingsavdelningen som består av 6 produktutvecklare och 4 administratörer/assistenter. I denna roll kommer din närmaste chef att vara R&D and Innovation Manager.
Denna tjänst är ett vikariat på 12 månader för att täcka föräldraledighet och placering i Mjölby.
Du måste ha arbetstillstånd i Sverige för att söka denna tjänst.
Start så snart som möjligt.
Vi strävar efter att vara en drogfri arbetsplats. Drogtestning är en del av rekryteringsprocessen.