OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 34 000 studenter och 4 000 anställda. Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.
Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.
Institutionen för Kost- och måltidsvetenskap söker en Professor i Kost- och måltidsvetenskap.
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid (100 %). Tillträde enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag 210301.
Huvudsakliga arbetsuppgifter
Anställningen fokuserar på måltider i en professionell kontext, ur ett yrkesmässigt perspektiv eller utifrån kundens-/gästens perspektiv. Ett yrkesmässigt perspektiv kan till exempel innefatta matlagning, mathantverk, gastronomi, sensorik, måltidskreation och värdskap. Kundens och gästens perspektiv på måltider i en professionell kontext kan innefatta till exempel måltidsupplevelser, kundens och gästens roll och betydelse i olika mat- och måltidssammanhang.
De huvudsakliga arbetsuppgifterna består av forskning, undervisning och utvecklingsarbete inom ämnet samt kost- och måltidsvetenskap med särskild inriktning mot måltider i en professionell kontext. Professorn förväntas leda forskning, vetenskapligt företräda sitt ämne samt attrahera externa forskningsbidrag i konkurrens och bidra till forskningsprofilens utveckling. Det förväntas ett aktivt deltagande i institutionens aktiviteter och engagemang i verksamheten.
I professorns arbetsuppgifter ingår även utveckling av kurser, undervisning, handledning och examination i ämnet kost- och måltidsvetenskap inom utbildningar på grund- och avancerad nivå. Professorn, som ska vara aktiv forskare inom den aktuella inriktningen, ska även kunna bedriva utbildning på forskarnivå inom ämnesområdet, bland annat genom att ansvara för kurser inom utbildning på forskarnivå. Undervisningen sker både på svenska och engelska.
Även administrativa uppgifter och uppdrag inom institutionen kan förekomma.
Tjänstgöringsort är Umeå.
Behörighet
Behörig att anställas som professor är den som har visat såväl vetenskaplig som pedagogisk skicklighet inom ämnesområdet Kost- och måltidsvetenskap eller motsvarande enligt 4 kap. 3 § högskoleförordningen samt Anställningsordning för lärare vid Umeå universitet.
Bedömningsgrunder och avvägningar
För mer information om bedömningsgrunder och avvägningar, se Umeå universitets https://www.umu.se/jobba-hos-oss/lediga-jobb/professor-i-kost--och-maltidsvetenskap_376885/
I Anställningsordning för lärare vid Umeå universitet (dnr FS 1.1-1672-18) regleras behörighetskrav och bedömningsgrunder vid rekrytering och befordran samt sakkunnigförfarande, som du hittar här (https://www.aurora.umu.se/globalassets/dokument/universitetsforvaltningen/personalenheten/regler-och-riktlinjer/vid-anstallning/anstallningsordning-dnr-fs-1.1-1672--18-fran-2019-07-01.pdf)
Om anställningen
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid (100 %) med tillträde enligt överenskommelse. Tjänstgöringsort är Umeå.
Din ansökan
Du ansöker via vårt rekryteringssystem Varbi senast 210301. Logga in och sök via knappen längst ner på sidan.
Samhällsvetenskapliga fakultetens anvisningar för ansökan och anvisningar för sakkunnigbedömning hittar du här (https://www.aurora.umu.se/globalassets/dokument/enheter/samfak/regler-och-riktlinjer/personal-och-anstallning/lararanstallningar/anvisningar-for-ansokan-och-sakkunnigbedomning/dbm-beslut-anvisningar-vid-ansokan-och-sakkunnigbedomning-professor-samhallsvetenskapliga-fakulteten.pdf).
I rekryteringsprocessen kan det bli aktuellt med intervju, provföreläsning och referenstagning.
Mer om oss
Institutionen för Kost- och måltidsvetenskap; Institutionen för Kost- och måltidsvetenskap utbildar studenter på både grundläggande och avancerad nivå för flera olika professioner med kost- och måltidsvetenskap som bas. Vår forskning är huvudsakligen inriktad mot tvärvetenskapliga aspekter av mat och måltider. Institutionen har idag ett 30-tal medarbetare, men är i en tillväxtfas. Besök gärna vår hemsida för ytterligare information, länk till institutionen.
Välkommen med din ansökan!
Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Kontaktpersoner på detta företaget
Xavier de Luna/Professor
090-786 5559,xavier.deluna@stat.umu.se
Chatrine Westerlund
090-786 64 13
Pref Mikael Henningsson, mikael.henningsson@umu.se
090-786 5798
Bitr prefekt Michael Gruber, michael.gruber@umu.se
090-786 7835
Pref Mikael Henningsson, mikael.henningsson@umu.se
090-7865798
Bitr prefekt Michael Gruber, michael.gruber@umu.se
090-7867835
Jeanette Dareblom /Administrativ chef
090-7866155
Xavier de Luna/Professor
090-786 5559
Linda Johnson
090-786 55 04
Jenny Dufweke
090-786 68 22