OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.
Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Beskrivning av arbetsplatsen
Forskargrupperna inom Livsmedelshygien och Livsmedel och bioprocesser vid Institutionen för Livsmedelsteknik representerar alla aspekter av livsmedelssäkerhet och riskbedömning av livsmedel och livsmedelsproduktion.
Dessa forskargrupper har flera tvärvetenskapliga samarbeten inom både akademi och industri och utför grundforskning, men även tillämpad forskning för kommersiella applikationer.
Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.
Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss https://lu.varbi.com/center/tool/position/515780/edit/tab:2/Jobba hos oss
Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Anställningen innebär medverkan i forskningsprojekt med målet att omvandla växtbaserade restprodukter till värdefulla ingredienser och produkter för livsmedelsmarknaden.
Arbetsuppgifterna omfattar genomförande av fermentationsprocesser, samt mikrobiologiska analyser såsom traditionella odlingsmetoder, utvärdering av diversiteten i bakteriesamhällen och artidentifiering med hjälp av Next Generation Sequencing och bioinformatik, men även livsmedelsanalyser för bestämning av till exempel protein, fibrer och antinutrienter. Arbetsuppgifterna inkluderar även laborativ assistans vid undervisning samt samarbete med industripartners.
Kvalifikationer
Krav för anställningen är:
- Uttagen examen som Civilingejör i Bioteknik med inriktning mot Livsmedelsteknik, uttagen examen i mastersutbildningen "Livsmedelsteknik och nutrition", uttagen examen i mastersutbildningen ”Bioteknik”, eller motsvarande.
- Mycket god kunskap och praktisk erfarenhet av mikrobiologiska grundmetoder, så som odling och isolering av bakterier.
- Mycket god engelska i tal och skrift.
- Erfarenhet av Next Generation Sequencing och därtill tillhörande bioinformatisk datahantering.
- Erfarenhet av fermentationsprocesser.
- Erfarenhet av livsmedelsanalyser.
Meriterande för anställningen är:
- God svenska i tal och skrift.
- God förmåga att skriva vetenskaplig litteratur.
- Pedagogisk erfarenhet.
- Erfarenhet av kvantitativ PCR.
- Erfarenhet av Sanger sekvensering.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Hänsyn kommer att tas till engagemang, självständighet och god kommunikation- och samarbetsförmåga, såväl inom projektgruppen som gentemot externa partners. Stor vikt kommer även läggas vid hur den sökande, genom sin erfarenhet och kompetens, bedöms komplettera och stärka det vetenskapliga arbetet och de forskargrupper som personen ska verka vid.
Övrigt
Anställningen är en visstidsanställning under ett år på 100 procent med startdatum enligt överenskommelse.
Så här söker du
Ansökan ska innehålla CV och personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc)”.
Välkommen med din ansökan!
Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.
Lunds Tekniska Högskola, LTH, är en teknisk fakultet inom Lunds universitet med forskning av hög internationell klass och stora satsningar på pedagogisk mångfald.
Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.