OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 36 000 studenter och 4 200 anställda. Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.
Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.
Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer på:https://umu.se/jobba-hos-oss/
Institutionen för kost- och måltidsvetenskap söker en projektassistent.
Anställningen är en tidsbegränsad anställning under 2 års tid på heltid (100%) med tillträde 1 september eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 11 augusti 2022.
Projektbeskrivning
Du kommer att arbeta i ett internationellt EU-finansierat samarbetsprojekt som kallas ”Health Ferm”. Umeå universitet är en av huvudparterna och leder ett delprojekt som handlar om konsumentstudier. Tillsammans med samarbetspartners kommer projektet att samla etnografiska data via observationer och intervjuer samt enkätbaserade konsumentdata kopplade till pågående livsmedelsinsatser, dessa genomförs delvis vid institutionens forskningsrestaurang. Två större EU-undersökningar kommer att genomföras inom det övergripande projektet. Arbetet kommer att kräva deltagande vid projektmöten utomlands.
Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna kommer innebära kontinuerlig uppföljning av forskningsprojekt och huvudsakligt stöd till forskningsledaren i administration kring projektet, såsom att förbereda möten, skicka ut kallelser, föra protokoll med mera. I samarbete med övriga projektmedlemmar och samarbetspartners ska du utveckla enkäter och samla in och analysera data. I arbetet ingår även att återkommande förbereda interna vetenskapliga rapporter för projektet. Du kommer att delta i nationella och internationella möten.
Kvalifikationer
Du har som lägst en magisterexamen inom kost- och måltidsvetenskap eller motsvarande. För anställningen krävs att du har dokumenterad kunskap om både kvalitativ och kvantitativ metod, samt erfarenhet av någon av metoderna.
Du ska ha god vana av att arbeta i Officepaketet, med till exempel powerpoint, word och excel.
Övrigt önskvärda kvalifikationer
Det är särskilt meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat med både kvalitativ och kvantitativ metod. God förmåga att uttrycka dig muntlig och skriftlig på engelska är särskilt meriterande, medan goda kunskaper i svenska är meriterande.
- Kunskap och erfarenhet av sensoriska studier
- Kunskap och erfarenhet kvantitativa program t.ex. R software, SPSS eller motsvarande
- Kunskap och erfarenhet kvalitativa program t.ex. NVivo software eller motsvarande
- Kunskap inom fermentering, mikroorganismer och hälsa
Du är en logisk tänkare, ambitiös, kreativ och noggrann i ditt arbete. Du har förmågan att strukturera ditt arbete och presentera dina resultat sammanfattat både skriftligt och muntligt. Arbetet kräver att du har god förmåga att arbeta självständigt samt god samarbetsförmåga då du kommer att samarbeta med andra internationella forskarteam.
Villkor
Anställningen avser heltid och är tidsbegränsad till två år. Tillträde 1 september 2022 eller enligt överenskommelse.
Din ansökan
Du ansöker via vårt e-rekryteringssystem Varbi senast 11 augusti 2022. I rekryteringsprocessen kan det bli aktuellt med intervju, referenstagning och arbetsprov.
Välkommen med din ansökan!
Mer om oss
Institutionen för Kost- och måltidsvetenskap utbildar studenter på både grundläggande och avancerad nivå för flera olika professioner med kost- och måltidsvetenskap som bas. Vår forskning är huvudsakligen inriktad mot tvärvetenskapliga aspekter av mat och måltider. Institutionen har ett 40-tal medarbetare, men är i en tillväxtfas. Besök gärna vår hemsida för ytterligare information, https://www.umu.se/institutionen-for-kost-och-maltidsvetenskap/.
Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Kontaktpersoner på detta företaget
Xavier de Luna/Professor
090-786 5559,xavier.deluna@stat.umu.se
Chatrine Westerlund
090-786 64 13
Pref Mikael Henningsson, mikael.henningsson@umu.se
090-786 5798
Bitr prefekt Michael Gruber, michael.gruber@umu.se
090-786 7835
Pref Mikael Henningsson, mikael.henningsson@umu.se
090-7865798
Bitr prefekt Michael Gruber, michael.gruber@umu.se
090-7867835
Jeanette Dareblom /Administrativ chef
090-7866155
Xavier de Luna/Professor
090-786 5559
Linda Johnson
090-786 55 04
Jenny Dufweke
090-786 68 22