OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Tror du på stora utvecklingsmöjligheter för ett hållbart livsmedelssystem? Trivs du med att arbeta i lag tillsammans med företag, forskare, myndigheter och andra organisationer för att bidra till denna utveckling? Då kan du vara rätt person för oss!
Om oss
Inom området Hållbar konsumtion och produktion av livsmedel är vi idag 35 personer fördelat på två enheter som kartlägger miljöpåverkan av livsmedelskedjan samt verkar för att förbättringar inom såväl produktion som konsumtionsmönster ska bli verklighet.
Vår verksamhet utgår från metoden Livscykelanalys (LCA) och vi tillämpar ett systemperspektiv i allt vi gör. Projekten vi genomför är alltifrån fleråriga internationella forskningsprojekt till kortare uppdrag för att belysa olika frågeställningar för företag, myndigheter eller miljöorganisationer.
Vi söker nu en affärsmässig projektledare med LCA kompetens som vill arbeta med att stödja företag i deras hållbarhetsarbete genom uppdrag, utvecklingsprojekt, samt tillämpad forskning.
Om rollen
Som projektledare med kompetens inom livscykelanalyser av livsmedelssystem ansvarar du för införsäljning och genomförande av affärsprojekt och offentligt finansierade innovations- och/eller forskningsprojekt för våra kunder, främst företag och verksamheter med anknytning till livsmedelsbranschen. Rollen kräver teoretisk och praktisk kunskap om livscykelanalyser och ett intresse för livsmedelssystemet samt hur livsmedel produceras. Du har också ett intresse för att utveckla våra arbetssätt och följa utvecklingen och tillämpningen av metoder på området. Vi arbetar gemensamt för att utveckla området och ser till verksamheten som helhet, snarare än enbart till de projekt som vi ansvarar för. Du kommer också att arbeta i projekt där någon annan är projektledare samt representera RISE verksamhet inom området i olika sammanhang, både internt och externt.
Vem är du?
Du är en nyfiken och resultatinriktad person med erfarenhet av projektledning och med ett brett intresse för mat och miljö. Du vill utveckla och bidra till en hållbar omställning av livsmedelssystemet i Sverige tillsammans med kunder, kollegor och samhällsaktörer. Du lyssnar in kundernas behov och är även bekväm i att ta en coachande roll i hållbarhetsfrågor. Du har en utbildning med relevant inriktning för hållbara livsmedelssystem/ hållbara verksamheter på högskolenivå som lägst. Du har arbetat med kvantitativ bedömning av biologisk eller miljömässig hållbarhet av livsmedelsprodukter samt har god kunskap om olika produktionssystem och-processer för livsmedel. Några kompetenser du besitter kan vara livsmedelsprocesser, hållbar livsmedelsproduktion, LCA-metoden - allmänt eller gärna kopplat till livsmedelsprodukter från jordbruket; Systemanalys av livsmedelssystem, klimatberäkningar enligt Green House Gas protocol, tillämpning av Science Based Targets. Det är också meriterande om du har insikt och erfarenhet av hållbarhetsarbete i företag och verksamheter, samt förändringsarbete.
Vi tror att du redan har goda kunskaper om, och kontakter med livsmedelssektorn, akademin och myndigheter, alternativt har god insikt om olika metoder och standarder för miljöbedömning. Du har ett stort engagemang för området och arbetar gärna i samarbete med branschen för att åstadkomma utveckling. Du är driven och tar egna initiativ, men trivs också med att arbeta i lag. Du är prestigelös, social och tycker om att interagera med människor. Du har förmåga att kunna prata med både forskare och andra aktörer, och kan omsätta teori till praktiska tankar genom att förenkla och förklara komplexa frågor. Du har goda analytiska egenskaper och är noggrann. När du tar på dig ett ansvar är det en självklarhet för dig att leverera. Många av våra kunder och samarbetspartners är internationella. Du behöver därför kunna uttrycka dig obehindrat på både svenska och engelska i tal och skrift, även om koncernspråket är svenska.
Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner.
Givetvis är vi väldigt nyfikna på dig och hur du stärker och kompletterar oss! Beskriv i din ansökan vad du kan bidra med för att utveckla livsmedelssystemet i en hållbar riktning och hur du skulle vilja utvecklas.
Välkommen med din ansökan!
Tjänsten är placerad på Avdelningen för Jordbruk och livsmedel i Göteborg, Lund, Uppsala eller Umeå. Om du har frågor är du välkommen att kontakta Emma Holtz +46 10 516 66 69, enhetschef Hållbarkonsumtion och produktion, eller Katarina Nilsson +46 10 516 66 08, enhetschef Hållbarkonsumtion och produktion. Sista ansökningsdag är den 7 Mars 2022. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden.
Våra fackliga representanter är: Linda Ikatti, Unionen, 010-516 51 61, och Lazaros Tsantaridis, 010-516 62 21.
LCA, Miljö, agronom, ingenjör, biolog, RISE, jordbruk, livsmedel, Göteborg, Lund, Uppsala, Umeå