OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Är du intresserad av en annorlunda och spännande utmaning, där du får använda och utveckla dina kunskaper inom patologi, mikrobiologi och livsmedelssäkerhet? Som Livsmedelskontrollant på Livsmedelsverket får du under sommaren delta i arbetet med kontroll för kvalitet i livsmedelsproduktionen – för djurens bästa, för konsumenternas hälsa och för att underlätta för livsmedelsföretagen att göra rätt.
Hos oss får du en god introduktion i arbetsuppgifterna och ingår i ett kunnigt team av andra Livsmedelskontrollanter och Officiella Veterinärer som arbetar tillsammans och stöttar varandra.
Kontroll för kvalitet
Den offentliga livsmedelskontrollen är den enda oberoende kvalitetsstämpeln för livsmedel som Sverige har. Kontrollen utvecklas och moderniseras nu för att ytterligare stärka konsumenternas förtroende för livsmedel producerade i Sverige. Som Livsmedelskontrollant här har du möjlighet att påverka utvecklingen, och att utvecklas med den.
Dina arbetsuppgifter
Som Livsmedelskontrollant på Livsmedelsverket ansvarar du för besiktning av djurkroppar efter slakt och gör en bedömning om huruvida köttet kan godkännas som livsmedel eller bör undersökas vidare av en officiell veterinär. Du kan även få göra en del provtagningar. Ofta är du stationerad på något av våra större slakterier.
Du är en viktig länk i kedjan för säkra livsmedel. Du får goda möjligheter att utveckla dina kunskaper inom framförallt patologi, mikrobiologi och livsmedelssäkerhet, samtidigt som du lär dig en hel del om livsmedelsproduktion. Under sommaren får du ta del av våra kunniga medarbetares vardag och får en djupare inblick i vad de olika rollerna innebär. Du får god introduktion till arbetet och blir del av ett kompetent team som du alltid kan vända dig till för stöd och vägledning.
Dina kvalifikationer
Du ska ha slutfört årskurs 3 på SLU:s veterinärutbildning med godkänt resultat, eller ha motsvarande kunskaper från en annan av EU godkänd veterinärutbildning. För dig som studerar utomlands gäller att du skall vara godkänd i kursen/kurser i livsmedelshygien. Du är även behörig om du är veterinär men saknar svensk veterinärlegitimation, eller har gått Livsmedelsverkets utbildning till livsmedelskontrollant. Du ska ha kunskaper i svenska i tal och skrift samt kunna förstå och göra dig förstådd på engelska. På vissa orter är B-körkort ett krav.
Som person är du noggrann, lyhörd och tydlig i din kommunikation. Du behöver vara punktlig och kunna följa instruktioner. Vi vill att du ska kunna arbeta självständigt, samtidigt som tjänsten ställer höga krav på god samarbetsförmåga. Självklart tar du hjälp och ställer frågor när du behöver. Det är tillsammans med ditt team som du lyckas och utvecklas. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Intresserad?
Vi söker sommarvikarie till flera platser i landet från norr till söder. Vi erbjuder boendetillägg och möjligheter till fri hemresa efter varje tvåveckorsperiod, vid arbete på annan ort än Uppsala. Ta chansen att se någon del av vårt avlånga land du inte varit i än! När du skickar in din ansökan får du välja vilka orter du är intresserad av.
Kontakt: Har du några frågor om jobbet är du välkommen att kontakta teamchef Charlotta Wisbrant eller HR-strateg Maria Nilsson. Representant för Saco-S är Ann-Sofi Ivarsson och för ST Leif Pedersen. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.
Sista ansökningsdag: Ansök omgående, dock senast 2022-01-31. Vi läser ansökningar löpande och tjänsterna kan tillsättas före sista ansökningsdag. Ansök via platsannonsen på livsmedelsverket .se/lediga jobb.
Anställningsform: Semestervikariat
Tillträde: Enligt överenskommelse
Diarienummer: 2021/05182
Betyg, intyg, legitimation som styrker din ansökan tas med vid eventuell intervju. Vi kommer också efterfråga referenser.
Välkommen med din ansökan!
Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Livsmedelsverket arbetar för säker mat och bra dricksvatten, bra matvanor och att ingen ska bli lurad om vad maten innehåller. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd, kontroll och krisberedskap.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.