OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och fängelser verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet. Läs mer på vår hemsida www.kriminalvarden.se Kriminalvården, region syd, bygger för närvarande ett nytt kriminalvårdshus i Helsingborg som kommer att innehålla både häkte, frivård och ett VO kansli. Det nya kriminalvårdshuset ska stå klart till sommaren 2011 och ca: 200 personer kommer att ha sin arbetsplats där. I nära anslutning till kriminalvårdshuset finns även en anstalt som ingår i kriminalvården VO Helsingborg. Häktet kommer att ha 120 platser, och tillsammans med anstaltens ca: 50 platser kommer all tillagning av mat att ske enligt den så kallade cook-chillmetoden, som bygger på att maten efter tillagning omedelbart kyls ned. Vi söker nu till vårt verksamhetsområde en köksföreståndare som ska ansvara för uppstarten och driften av häktet/anstaltens kök. ARBETSUPPGIFTER Arbetsuppgifter: I arbetsuppgifterna som köksföreståndare ingår planering, inköp och tillagning av mat till häktet och anstaltens intagna samt arbetsledning av kökets personal. Köksföreståndaren ansvarar för hela processen, från planering till färdig produkt samt för egenkontroll, hygien och arbetsmiljö samt har ett visst ekonomiskt ansvar. I ett inledningsskede ska köksföreståndaren ansvara för planering och uppstarten av kökets verksamhet inför öppnandet i oktober 2011. Närmaste chef är kriminalvårdsinspektör för anstalten. KVALIFIKATIONER Kvalifikationer: Vi söker dig som har grundläggande kockutbildning, samt högskoleutbildning inom kost- och näringsekonomi eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har flerårig erfarenhet av arbete i storkök och produktion. Meriterande är om du har utbildning inom cook-chillmetoden eller specialkost. Erfarenhet och utbildning inom ekonomi och personalansvar samt erfarenheter av arbete i ledande ställning är också meriterande. Du har en stark drivkraft och ett stort engagemang. Du har god förmåga att samarbeta och delar kriminalvårdens humana människosyn. Du har förståelse för kriminalvårdens särskilda uppdrag. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Körkort är ett krav. Kriminalvården strävar mot en jämn könsfördelning och ökad etnisk mångfald.
Kontaktpersoner på detta företaget
Kriminalvårdsinspektör Ing-Britt Gustavsson
042-17 60 25
Sjukvårdssamordnare Marie-Louise Lindén
040-692 69 50
OFR Fanny Wängström
042-17 60 76
SEKO Michael Nilsson
042-17 60 10
SACO Katarina Kjellberg
042 - 495 44 08
Personalhandläggare Thomas Nilsson
042 – 495 44 35
HR-handläggare Thomas Nilsson
042 – 495 44 35
Rektor för vuxenutbildningen, Region Syd Irene Sehlin
011-4963581