OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Livsmedelsverket är den statliga centrala myndigheten för frågor som gäller livsmedel inklusive dricksvatten.Livsmedelsverket ska i konsumenternas intresse verka för säkra livsmedel av hög kvalitet, redlighet i livsmedelshanteringen och bra matvanor.På Livsmedelsverket i Uppsala arbetar ca 330 personer.Ytterligare ca 200 medarbetare återfinns på slakterier, köttanläggningar och gränskontrollerna runt om i vårt land.Livsmedelsverket har som mål att vara en av Sveriges bästa arbetsplatser som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla Se även www.slv.se
Livsmedelsverkets enhet för köttillsyn söker Regionchef till region Östra Götaland
Arbetsuppgifter
Att vara regionchef innebär att du
- ansvarar för den offentliga kontrollen på köttområdet
- i samarbete med medarbetarna formulerar mål och planerar verksamheten
- leder och följer upp verksamheten
- har personalansvaret för ca 30 medarbetare som är placerade på slakterier och andra köttanläggningar i regionen.
- har budgetansvar
- ingår i ledningsgruppen på enheten för köttillsyn
Kvalifikationer
Vi vill ha en chef med mycket goda ledaregenskaper och förmåga att utveckla och driva verksamhet och ledarskap.Vi förutsätter att du har erfarenheter av personalledning och kunskaper om livsmedelskontroll.Du förutsätts också ha helhetssyn och förmåga att formulera mål, planera, prioritera, samordna och följa upp verksamheten.Du har lämplig akademisk examen, gärna veterinär.I arbetet ingår en del resor.
Upplysningar
Enheten för köttillsyn bedriver kontroll på slakterier och köttanläggningar runt om i vårt land.Vi arbetar aktivt för att effektivisera den offentliga kontrollen och för en likvärdig tillsyn i hela Sverige.Enheten är indelad i sex regioner.