OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Restaurangchef till Best Western Plus Västerviks Stadshotell
Best Western Plus Västerviks Stadshotell är ett prisbelönt, fyrstjärnigt fullservicehotell med 101 rum, en stor konferens- och festverksamhet, spaavdelning samt en omfattande restaurangverksamhet. Vi är ett offensivt företag med en stark ledningsgrupp och ett riktigt bra och professionellt team av medarbetare. I maj öppnade vi Gustawas Kök & Bar, som snabbt har blivit mycket omtyckt tack vare vårt spännande matkoncept, den personliga servicen, våra dryckeskunskaper och en riktigt härlig miljö med tillhörande story. Nu är bokningen av övernattande konferenser, fester och bröllop stor inför det kommande året. Vi förstärker vår organisation och laddar upp inför en spännande framtid.
Driven och ansvarsfull restaurangchef med glimten i ögat sökes!
Om tjänsten
Vi söker en operativ restaurangchef som tar hand om restaurangverksamheten, d.v.s. Gustawas Kök & Bar, frukost, luncher, konferensmiddagar, fester och bröllop, catering och events. Restaurangchefen samarbetar nära med kökschefen, som ansvarar för köket med personal.
Restaurangchefen har ett operativt personalansvar där du leder personalgruppen, fördelar arbetet och är involverad i den dagliga verksamheten. Du ansvarar för planeringen av evenemang som äger rum på hotellet och sköter schemaläggning av personalen. Planering, inköp av drycker samt inventering ligger på restaurangchefens ansvar. Du ska även säkerställa att samtliga gäster alltid bemöts med respekt och vänlighet samt med högsta möjliga servicenivå av alla i personalgruppen. Du kommer att vara väl insatt i hotellets verksamhet och spela en viktig roll för restaurangens anseende. Tjänsten är uppdelad mellan kontor och matsal där du till störst del kommer att vara operativ i driften, varför det är viktigt att du trivs på golvet tillsammans med din personal och dina gäster.
Det är viktigt att vår restaurangchef arbetar mot våra gemensamma, övergripande mål, är kostnadsmedveten och du förväntas ta en aktiv roll tillsammans med övriga ledare i vårt strategiska arbete.
Arbetstiderna kommer variera och du kommer jobba både dag- och kvällspass. Du har goda möjligheter att styra dina egna arbetstider men förväntas ta ansvar och vara på plats när det behövs.
Om dig som söker
För att trivas i rollen förutsätter vi att du med en stadig blick mot framtiden och med ett tydligt helikopterperspektiv är självgående, driven och prestigelös, med tidigare erfarenhet från ledande liknande positioner. Rollen ställer höga krav på förmåga att ta snabba beslut, egna initiativ, samt att på ett lösningsorienterat och flexibelt arbetssätt kunna hantera den dagliga verksamheten. Vidare är du mycket positiv, ansvarstagande, serviceinriktad och stresstålig, med skinn på näsan och alltid eftersträvar ett effektivt arbetssätt. Du är en stabil och trygg person som är lätt att samarbeta med.
Vi ser gärna att du:
- Är en god ledare med praktisk erfarenhet av ledarskap.
- Har ett antal års erfarenhet från restaurangbranschen, men gärna även hotell.
- Har en formell utbildning inom området.
- Sommelier alt. mycket goda dryckeskunskaper är meriterande.
Ansökan och kontakt
Tjänsten är en tillsvidareanställning med start så snart som möjligt. Ansökningarna hanteras därför löpande. Vi tillämpar normalt sett provanställning.
Vid eventuellt flytt till Västervik hjälper vi till att hitta boende via vårt kontaktnät och initialt finns det en möjlighet till en kort tids boende intill hotellet.