Restaurangchef / kökschef

Restaurangchef / kökschef

Arbetsbeskrivning

Vi söker härmed en restaurangchef som vill vara primus motor i ett kök som sysselsätter ett ganska stort antal glada och benhårt arbetande människor i ett kök som liknar ingenting annat du sett. Vi ligger sedan 1997 i byn Mölle, strax norr om Höganäs vid Kullabergs fot och är delvis säsongsberoende i den mening att vi under sommaren har en extrem tillströmning av turister och under våra öppettider 0700-0100 så utspisar vi vissa dagar upp till 700 sittande gäster, men, vi har nästan samma öppettider i stort sett alla årets dagar och därigenom ett behov att kunna servera mat av högsta klass alla dessa dagar.
Vi har delat in dygnet i olika "kök" och arbetar som följer:
ett dagteam, ett kvällsteam samt ett överlappande serviceteam med servitriser/servitörer och barpersonal. Denna tjänsten avser huvudsakligen dagteamet även om vi flexar mellan olika roller en hel del under tex vintern .
07.00-11.00 Frukostservering och prepp inför dagen
11.00-16.00 dagköket / lunch enligt fast a la carte
15.00-17.00 Fika/café espresso / kakor / bakverk
17.00-22.00 Pizza Napoletana (ett helt eget team av pizzaiolos 5st)
17.00-22.00 Startersköket, ett parallellt mindre kök som serverar förrätter och 1-2 rätter ur dagmenyn i nuläget.
Under göttesäsongen dvs sep-juni är tempot ofta lugnare men vi har alltid att mycket göra med prepp, bak och planering... Under januari brukar vi försöka ta ut lite god extra vintersemester. Som chef förväntas du vara ansvarig alla årets dagar och de dagar du inte är tillgänglig har du förstås delegerat ansvaret till någon annan. Som du på förhand har lärt upp till perfektion. Förutom att vara konstnärlig ledare i köket har du alla dina små skyddslingar att ta hand om. Totalt sett över året är det mer än 45 personer som du ansvarar för och vi kan lova att dom kommer dela sorg o glädje med dig vare sig du vill eller inte. Både angående jobbet o livet i största allmänhet. Dom kommer få dig att blomstra och känna dig stolt som en "höna" men andra dagar är tonen en annan. Du bygger hela det komplexa mönster av regler och rutiner som förutser och hanterar alla händelser som kan uppstå i en restaurang där ingenting är omöjligt. I ditt kök är alla trygga och välinstruerade. Där har du kollat så att kunskapsnivån är i nivå med dina krav och du har byggt ett system som gör att du vet precis vad som ska hända. Du har ett sytem till som kollar att det första systemet rullar. Du lämnar inget åt slumpen och har för länge sedan förstått att kunskap är färskvara och repetition dess nobla moder. Därför sover du gott om natten. Du använder hårda ord men bara mot dig själv och är samtidigt stabil som granit. Du är steget före och tillsammans med din arme så ser du till att du själv och dina soldater får ett schema som passar in i livet och det blir tid o energi över till familj o vänner. En omöjlig ekvation? Nix inte för en person som bygger sitt logistiska nätverk i tid och med hjälp av sina kollegor. Inte för en filur som förstått att detaljerna är livsviktiga och att dom är så många att man måste vara fler för att hålla reda på dom. Inte för en som begriper att om man ska göra allt själv så stupar man. Som grädde på moset kräver vi dessutom att du är konstnärlig ledare och mat-trollkarl i ett kök som ständigt förändras. Jaha du är detta du? Kan du vara pappa till 45 barn varav vissa aldrig tidigare arbetat i ett storkök, har du en pappas tålamod? Tycker du om människor? Är din mission här i livet att leda andra med målet att ytterligare andra ska få en helkväll på din restaurang?, att dom går hem med ett leende på läpparna? Gillar du dessutom tjo o tjim? Flams o trams och har du följande ordspråk tatuerat på skinkan? "livet kan inte vara roligt jämt, det måste vara en dans på rosor också" Då kan du söka denna tjänsten som ger dig lön efter meriter(=är du skitduktig för du skitmycket lön:)), gratis kaffe, FORA, möjlighet att lägga ditt eget schema och ett fantastiskt liv vid foten av Kullaberg. Men sök bara om du har följande kvalifikationer: Erfarenhet som kock, tidigare ledande roll med ansvar över andra eller om du tror att du har sådant i blodet. Världens bästa humör och omtyckt av alla i hela vida världen.
Talar Engelska + Svenska, är precis lagom gammal enligt dig själv, kommer från planeten Jorden, har körkort, är kock eller kallskänka, har minst 5 år arbetslivserfarenhet inom branchen, bor eller vill bo i Kullabygden, har arbetat som chef tidigare och sist men inte minst: har ett makalöst gott humör och otroliga mängder energi som pumpas runt i din kropp med hjälp av ett hjärta av guld:). Sedan är det också så att vårt koncept redan är finslipat och klart, våra menyer sitter och gästerna finns i tusen och åter tusen. Så du behöver inte uppfinna vårt hjul utan bara lära dig att leda och förvalta detsamma för att sedan, när du känner dig trygg och har förstått vårt 25-åriga koncept, ta ut svängarna i gastronomins värld och låta oss andra följa med på resan. Vi vill alltid förändras och utforska men bara om vårt grundkoncept fungerar till 100%, det är nämligen där vi har vår stabilitet som tillåter oss att göra nästan vad som helst när andan faller på! Och så till sist: det är ett benhårt men väldigt roligt jobb du klurar på....
Referenser krävs och du måste bo i närheten.
mollekrukmakeri.se
https://www.instagram.com/mollekrukmakeri/
Om inte så sök inte por favor:)
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Mölle Krukmakeri MÖLLE
  • 2 platser
  • Tills vidare
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 1 mars 2022
  • Ansök senast: 2 augusti 2022

Postadress

mölle hamnalle 9
MÖLLE, 26377

Liknande jobb


19 november 2024

Chefskock

16 november 2024

14 november 2024